Ofensiva masivă a Rusiei în Donbas se poate încheia în ajunul zilei de 9 mai datorită apărării eficiente și puternice a armatei ucrainene, care împiedică planurile inamice.

Acest lucru a fost declarat de către expertul militar Oleg Jdanov, site-ul “azi” rapoarte.

Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Ucrainei provoacă în mod constant daune de foc, împiedicând inamicul să-și consolideze capacitățile ofensive.

“Ei pot încerca să-și sporească eforturile pentru încă câteva zile. Apoi vor avea nevoie de o pauză operațională, deoarece sunt deja epuizați și ceva va trebui să completeze rezervele. Pentru noi, aceasta este o operațiune de apărare pe care o desfășurăm mai mult sau mai puțin cu succes”, a spus Jdanov.

Zhdanov evaluează ceea ce se întâmplă acum în estul țării ca un “iad infernal”.

“Dar această ofensivă masivă asupra Donbass este ceea ce este. Am făcut-o astfel încât să-i forțăm să întindă Această operațiune în timp. De aceea merge așa – încet pentru tine și pentru mine, dar foarte intens pentru APU”, a spus Jdanov.

el a adăugat că există șapte până la zece atacuri pe zi pe fiecare poziție, ceea ce este o ofensivă puternică.

“Această ofensivă se poate încheia în ajunul zilei de 9 mai, deoarece forțele se epuizează, precum și rezervele existente. După cum a spus comandantul nostru șef, invadatorii au introdus deja întreaga rezervă pe teritoriul Ucrainei, iar apoi va fi necesară o pauză operațională”, a spus Jdanov.

Expertul asociază perspectivele contraofensivei AFU cu furnizarea de arme occidentale. De îndată ce este suficient și gruparea trupelor este gata, atunci va începe. Conform prognozei lui Jdanov, acest lucru nu se va întâmpla înainte de iunie.

mai devreme, serviciile britanice de informații au declarat că Rusia a implicat aproximativ 65% din întreaga sa forță de luptă la sol în războiul împotriva Ucrainei. Un sfert din forțe sunt probabil în afara acțiunii.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.