Serghei Lavrov/REUTERS foto Serghei Lavrov/REUTERS foto

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că furnizarea de MLRS cu rază lungă de acțiune către Ucraina de la partenerii occidentali îi va forța pe ruși “să împingă înapoi linia prin care poate trece amenințarea.”

Lavrov a spus acest lucru la un briefing al Ministerului rus de Externe.

“Putin a comentat deja situația care se va dezvolta în legătură cu sosirea de noi arme. Nu pot decât să adaug: cu cât furnizați mai multe arme cu rază lungă de acțiune, cu atât vom îndepărta mai mult de pe teritoriul nostru linia prin care neo-naziștii pot amenința Federația Rusă”, a spus diplomatul.

Putin a amenințat anterior că va folosi armele sale de distrugere asupra acelor obiecte din Ucraina care nu au fost încă lovite dacă Occidentul furnizează Kievului MLRS cu rază lungă de acțiune.

Reamintim că Statele Unite au aprobat transferul HIMARS MLRS în Ucraina, care poate atinge ținte la o distanță de până la 70 de kilometri. Boris Johnson a anunțat, de asemenea, pe 6 iunie că Marea Britanie va oferi Ucrainei MLRS M270 cu rază lungă de acțiune. Ministrul Apărării al Regatului Unit, Ben Wallace, a declarat că vor da muniție Ucrainei “pe scară largă.” Gama de distrugere a MLRS M270 este de până la 80 de kilometri.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.