înîn” Azov “au povestit cum mii de rezidenți Mariupol au fugit la” Azovstal ” photo UNIAN

În Mariupol, după invazia ocupanților ruși, câteva mii de civili au fugit din oraș, iar soldații regimentului Azov i-au adăpostit la uzina Azovstal.

Acest lucru a fost declarat la o conferință de presă de Ilya Samoylenko, ofițer al Departamentului de informații al regimentului Azov.

El a menționat că atunci când războiul nu se desfășura în oraș, civilii au reușit să evacueze. Cu toate acestea, potrivit lui, unii oameni au fost atât de speriați încât au fost pur și simplu forțați să iasă din buncăre, astfel încât să plece. 

“Factorul civil este întotdeauna un factor limitativ pentru armată. Este incomod pentru noi când civilii sunt lângă noi, dar aceasta este datoria noastră. Le-am dat mâncare, apă, îngrijiri medicale. Am încercat să-i mutăm cât mai departe de luptă și de punctele noastre de control. Dar bombele rusești nu fac distincție între civili, strategia lor de bombardare a fost simplă – tocmai au bombardat și apoi au distrus clădirile cu tancuri. Dacă utilizațiaviația tactică, această decizie se ia la nivel tactic, dar dacă utilizați aviația strategică, acesta este deja cel mai înalt nivel – Ministrul Apărării sau comandantul-șef”, a spus Samoylenko.”desigur, am devenit o mare problemă pentru Putin, deoarece negocierile vorbesc acum despre noi. Dar rămânem umili și ne facem datoria”, a menționat ofițerul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *