Zelensky a raportat moartea unui copil în Lisichansk/captură de ecran fotoZelensky a raportat moartea unui copil în Lisichansk/captură de ecran foto

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a declarat că în bătăliile din Donbas, armata ucraineană și serviciile de informații depășesc tactic armata rusă.

el a anunțat acest lucru în adresa de seară.

președintele a subliniat că Ucraina a parcurs un drum lung în a 110-a zi de apărare.

în special, a eliminat inamicul din regiunile Jitomir, Kiev, Chernihiv, Sumy, a eliberat o parte semnificativă a regiunii Harkov.

“În general, peste o mie de așezări au fost eliberate, ofensiva ocupanților din sudul Ucrainei a fost oprită. Da, ei încă mai doresc să distrugă atât Nikolaev, cât și Zaporozhye și orașele din Regiunea Dnipropetrovsk. Ei au încă suficientă putere pentru a lovi Zelenodolsk și Gulyai-pol cu artilerie”, a spus el.

Zelensky a adăugat că Odessa rămâne o țintă pentru flota rusă, dar zeci de încercări de a ataca armata rusă din sud au fost deja zădărnicite și, datorită contraofensivelor, o parte din hromadele din Regiunea Herson au fost eliberate.

“În bătăliile din Donbas – și cu siguranță vor intra în istoria militară ca una dintre cele mai brutale bătălii din Europa și pentru Europa-armata ucraineană și informațiile noastre tactic încă depășesc armata rusă. Și acest lucru se întâmplă în ciuda avantajului semnificativ al rușilor în ceea ce privește numărul de echipamente și, în special, în sistemele de artilerie”, a subliniat șeful statului.

cu toate acestea, el a menționat că prețul acestei lupte pentru Ucraina este foarte mare și teribil.

“Și în fiecare zi atragem atenția partenerilor noștri asupra faptului că doar o cantitate suficientă de artilerie modernă pentru Ucraina ne va asigura avantajul și, în cele din urmă, sfârșitul agresiunii rusești din partea Donbass-ului ucrainean”, a spus Zelensky.

El a reamintit că astăzi a devenit cunoscut despre moartea unui alt copil din cauza bombardamentelor rusești din Regiunea Luhansk.

“Un băiat născut în 2016. Locuia în Lisichansk, într-o casă obișnuită de pe strada Moskovskaya. Astfel: un băiat de șase ani de pe strada Moskovskaya, de asemenea, după cum sa dovedit, este un inamic periculos pentru Federația Rusă…”,- a adăugat președintele.amintiți-vă că Zelensky a numit anterior motivul prelungirii războiului din Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.