în cele mai mari zone operaționale, inamicul și-a epuizat grupurile de atac/foto REUTERS

Consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici observă că în cele mai mari zone operaționale, inamicul și-a epuizat grupurile de atac și se află în defensivă.

Acest lucru este menționat în mesajul său video postat pe canalul Telegram al biroului președintelui Ucrainei.

“În zone operaționale mari, inamicul și-a epuizat grupurile de atac și se află în defensivă. Acest lucru se aplică Direcției Kiev, Chernihiv, Sumy, Kharkiv și direcției sudice, unde forțele inamice individuale încearcă să avanseze, dar mor sub loviturile noastre”, a spus Arestovici.

El a adăugat că singurul loc în care inamicul încearcă să avanseze tactic este zona operațiunii forțelor comune – Severodonetsk, districtele Volnovakha și Mariupol.

“Conform comenzii noastre, inamicul a folosit mai mult de 90 de grupuri tactice de batalion pe teritoriul Ucrainei din 24 februarie… Mai mult de 30 distruse sau cu handicap, a pierdut capacitatea de luptă. Adică am împământat o treime din trupele inamice”, a subliniat Arestovici.

Acum, Potrivit lui, Rusia încearcă să” răstoarne “rezervele” pacificatorilor”, în special în Caucaz, în Crimeea și pe teritoriul”DNR/LNR”.

“El (inamicul – UNIAN) încearcă să creeze un grup de 10-15, până la 20 de mii de oameni, iar în câteva săptămâni le aruncă înapoi în față, încercând să inverseze situația. Dar tu și cu mine înțelegem: dacă avem unități de elită la sol aici, atunci acest lubrifiant pentru baionetă este în general ineficient”, a spus consilierul șefului OP.

El a reamintit, de asemenea, că, potrivit Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, “au rămas doar două persoane în conducerea militară-politică rusă care susțin continuarea agresiunii militare: Putin însuși și Shoigu.”

“Înțelegem că conducerea și societatea rusă sunt conștiente de consecințele înfrângerii pe câmpul de luptă din partea armatei ucrainene și a forțelor de rezistență și de catastrofa economică pe care Occidentul colectiv și lumea le-au oferit-o”, a spus Arestovici.

În plus, el a adăugat că ” a venit punctul de cotitură strategic despre care președintele a vorbit ieri.”

“Nu ne putem teme, putem fi plini de speranță. Dar trebuie să înțelegem că un punct de cotitură strategic nu înseamnă încă sfârșitul războiului”, a subliniat consilierul șefului PO.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.