un spion a fost reținut în Krivoy Rog, care a trimis informații despre APU ocupanților/fotografie ua.depositphotos.com

În Krivoy Rog, a fost reținut un spion care cooperase cu ocupanții ruși din februarie 2022. El a transmis informații despre locația și mișcarea apărătorilor ucraineni în sudul țării.

Arestarea a fost raportată pe site-ul oficial al Procuraturii regionale Dnipropetrovsk.

“Sub conducerea procedurală a Procuraturii regionale Dnipropetrovsk, un rezident al Krivoi Rog a fost reținut și informat despre suspiciunea de complicitate la planificarea, pregătirea, declanșarea unui război agresiv și achiziționarea ilegală, Transportul, depozitarea proviziilor militare fără permisul prevăzut de lege (Partea 5 a articolului 27, Partea 2 a articolului 437, partea 1 a articolului 263 din Codul Penal al Ucrainei)”, — se spune în declarația oficială.

Spionul cooperează cu ocupanții din februarie a acestui an. El a folosit mesagerul Telegram pentru a transmite informații despre locația unităților militare și apărarea teritorială, mișcarea Forțelor Armate ale Ucrainei, numărul de echipamente militare din direcțiile Mariupol, Zaporozhye și Krivoy Rog pentru a lansa atacuri aeriene și rachete de către agresor.

Suspectul a fost reținut de serviciile speciale în conformitate cu articolul 208 din Codul Penal al Ucrainei. În timpul arestării, au fost confiscate echipamente informatice, telefoane mobile, o mașină, un caz de grenadă de mână, o siguranță și muniție de la spion.

Amintiți-vă că acum câteva zile, SBU a reținut un agent de Internet al serviciilor speciale rusești din Odessa. El a răspândit dezinformarea pe rețelele de socializare cu privire la situația din față și a cerut sprijin ocupanților.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.