Azovstal în Mariupol/photo UNIAN

În Mariupol, aproximativ o mie de locuitori locali se ascund de bombardamentele rusești la uzina Azovstal.

Acest lucru a fost anunțat pe rețeaua socială Facebook de către comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

“Rashisti anunță planurile de a asalta teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, unde se ascund cel puțin 1.000 de civili. Potrivit apărătorilor ucraineni ai orașului, în incinta și subsolurile uzinei există cetățeni care nu vor să plece, deoarece casele lor au fost distruse și nu vor să fie trimiși în tabere de filtrare și în Federația Rusă. Printre ei se numără femei, copii și vârstnici”, se spune în mesaj.

De asemenea, potrivit Primăriei Mariupol, până în prezent se știe despre patru tabere de filtrare din oraș, în care cetățenii sunt ținuți înainte de deportarea în Federația Rusă. În special, există mai mult de 20 de mii de oameni acolo. În satul vecin Bezymyannoe există, de asemenea, o tabără în care de la 5-7 mii de cetățeni.

“Acțiunile armatei ruse din Mariupol sunt un act de genocid al poporului ucrainean în conformitate cu Convenția privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid și articolul 6 din Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale”, a subliniat Denisova.

anterior s-a raportat că militarii regimentului Azov efectuează un contraatac în Mariupolul blocat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.