Așa-numitele “ATM-uri” au fost deschise în orașul blocat , care funcționează sub controlul ocupanților ruși/fotografie ua.depositphotos.com

În Mariupol, ocupanții ruși iau bani de la oameni prin tranzacții financiare frauduloase și extorcând date personale.

Acest lucru a fost anunțat de Comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova în canalul ei Telegram.

Ea a menționat că așa-numitele “ATM-uri” s-au deschis în orașul blocat, care funcționează sub controlul ocupanților ruși. Se știe că unul dintre aceste “bancomate” s-a deschis în incinta unui fost supermarket din Districtul malul stâng al orașului.

“Acolo, rezidenții Mariupol pot schimba bani fără numerar pentru bani de la escroci la o rată de 2 la 1. Adică ocupanții iau jumătate din sumă de la oameni”, a spus Denisova.

În plus, în incinta secției centrale de poliție, ocupanții, sub pretextul “fondului de pensii și serviciilor sociale”, au început să colecteze activ date de la rezidenții Mariupol.

“În timpul “înregistrării”, ocupanții atrag date nu numai despre persoană și proprietatea sa, ci și despre rude. Există o amenințare că aceste date pot fi folosite de rashiști pentru a căuta oameni, șantaj, recruta și stoarce bani de la cei dragi care au plecat sau locuiesc în afara Mariupol”, a subliniat Ombudsmanul.

Denisova a menționat că teroarea, tratamentul crud și umilitor al civililor din teritoriile ocupate este o crimă de război definită de statutul Tribunalului Militar Internațional și statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și încălcări ale Convenției de la Geneva privind protecția civililor în timp de război.Anterior, UNIAN a raportat deja că ocupanții ruși, potrivit Pentagonului, își retrag o parte din trupele lor din Mariupol.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.