radiosvoboda.org

Pliante de propagandă sunt distribuite locuitorilor din Melitopol capturat temporar de ruși, în care cetățenii sunt convinși că Rusia ar fi “garantează pacea și securitatea.” Armata ucraineană este îndemnată să ” depună armele și să plece acasă.”

Radio Liberty scrie despre asta.

Apelul către localnici spune: “dragi locuitori din Melitopol. Rusia nu este în război cu poporul ucrainean. Puterea aparține poporului, nu juntei de la Kiev. Rusia vă garantează pacea și securitatea. Nimic nu amenință populația civilă a țării.”

Cetățenii sunt sfătuiți să respecte regulile de comportament cu teroriștii ruși: “împreună trebuie să prevenim agresiunile bandelor armate de jefuitori, tâlhari și naționaliști care au primit arme ca urmare a deciziei penale a autorităților de a le distribui populației în mod necontrolat.”

Ocupanții sunt, de asemenea, sfătuiți să citească canalele telegram ale propagandiștilor de la Kremlin pentru a afla “informații actualizate”. Invazia Rusiei în astfel de pliante se numește “misiune de eliberare” și susține că armata rusă “nu efectuează atacuri asupra zonelor rezidențiale

Un alt prospect ar conține apelul lui Putin către ucraineni, care vorbește despre “autoapărarea Rusiei”, “neo-naziști” și un apel la “cooperare”.

“Evenimentele de astăzi nu sunt legate de dorința de a limita interesele Ucrainei și ale poporului ucrainean. Ele sunt legate de protecția Rusiei însăși de cei care au luat Ucraina ostatică și încearcă să o folosească împotriva țării noastre și a poporului său”, se arată în cartea poștală.

Separat, Putin solicită militarilor ucraineni “să nu execute ordine criminale”, ci să “depună armele și să plece acasă.” Ei promit ” o întoarcere nestingherită acasă.”

Într-un comentariu la Radio Liberty, un reprezentant al administrației militare regionale Zaporozhye, colonelul Forțelor Armate din Ucraina Ivan Arefyev a explicat: “aceste pliante sunt distribuite oamenilor, le atârnă pe aviziere. Au oameni care ies, agită, comunică. Unul dintre locuitorii orașului Melitopol a mai spus că li s-a spus, spun ei, vă vom ierta toate împrumuturile.”

Pe 7 martie, invadatorii au confiscat un turn TV și posturi de comunicații radio în Melitopol.

rușii controlează orașul de-a lungul perimetrului.

În timpul invaziei trupelor rusești, locuitorii din Melitopol au mers la mitinguri în sprijinul Ucrainei, în timpul protestelor au ars o efigie a lui Putin. Ucrainenii au încercat, de asemenea, să alunge invadatorii din oraș pe cont propriu.

datorită blocării coridoarelor “verzi”, rușii au provocat de fapt o criză umanitară în oraș, a explicat primarul din Melitopol Ivan Fedorov.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.