Dvornikov este numit călăul din Alep/foto WikipediaDvornikov este numit călăul Alepului/foto Wikipedia

Numirea de către Putin a lui Alexander Dvornikov în funcția de comandant al forțelor de ocupație în războiul cu Ucraina nu a schimbat semnificativ nimic.

Acest lucru este menționat în materialul New York Times.

Potrivit oficialilor americani și a altor oficiali occidentali, în primele săptămâni ale războiului, Rusia și-a desfășurat campania militară de la Moscova și nu exista un comandant militar central pe teren care să poată comanda. La începutul lunii aprilie, după ce problemele cu logistica și moralul Rusiei au devenit evidente, Putin l-a instruit pe Generalul Dvornikov să dirijeze operațiunile militare ordonate.

În Ucraina, Dvornikov a stabilit un proces mai ordonat: piloții ruși au început să-și coordoneze acțiunile cu trupele terestre pentru a atinge un obiectiv similar în regiunea estică Donbass, iar unitățile rusești au discutat obiective comune între ele.

Citește și:  Zelensky a confirmat avansul cu succes al APU în direcția Kherson Zelensky a confirmat avansul cu succes al APU în direcția Kherson nu va fi posibilă restabilirea comunicării ucrainene în regiunea Herson în viitorul apropiat - Gosspetssvyaz Nu va fi posibilă restabilirea comunicațiilor ucrainene în regiunea Herson în viitorul apropiat – Gosspetssvyaz  în Donbass, APU a respins 9 atacuri ale rușilor, a distrus 13 dintre sistemele lor de artilerie și alte echipamente În Donbas, AFU a respins 9 atacuri ale rușilor, a distrus 13 dintre sistemele lor de artilerie și alte echipamente

Dar Dvornikov nu a reușit să schimbe caracterul armatei ruse, care este încă ghidată de metoda doctrinară în stilul sovietic.

În același timp, potrivit armatei americane, ucrainenii, după șapte ani de pregătire împreună cu personalul militar din Statele Unite și alte țări NATO, urmează o metodă mai occidentală și s-au dovedit deosebit de pricepuți la adaptarea la circumstanțe.

războiul din Ucraina: date curente

Trupele rusești continuă să avanseze în estul Ucrainei, intenționând să ajungă la granițele administrative ale regiunilor Luhansk și Donetsk. 

Inamicul și-a făcut deja drum spre Severodonetsk, în prezent există bătălii pentru controlul orașului. Nu există niciun risc de încercuire a Forțelor Armate ale Ucrainei, deoarece forțele ucrainene au posibilitatea de a părăsi așezarea în direcția Lisichansk, a declarat șeful Ova Luhansk, Serghei Gaidai. 

Potrivit Statului Major General, Forțele Armate ruse vor ataca în direcția Harkov. Anterior, o coloană mare de echipament militar din acea zonă a fost blocată de măsurile contraofensive ale apărătorilor ucraineni. 

În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să elimine cu succes ocupanții din așezările din direcția Kherson. armata ucraineană a distrus deja 30,5 mii de ocupanți și mii de unități de echipament militar inamic.

Statele Unite consideră că următoarele săptămâni de luptă în Ucraina va fi decisiv. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *