în Regimentul Azov, comandantul marinarilor, Vladimir Baranyuk, a fost acuzat că a încercat să scape de Mariupolul asediat/foto wikipedia.orgÎn regimentul Azov, comandantul marinarilor, Vladimir Baranyuk, a fost acuzat că a încercat să scape de Mariupolul asediat/foto wikipedia.org

Soldații regimentului Azov, apărând Mariupol, l-au acuzat pe comandantul brigăzii 36 de pușcași marini, Vladimir Baranyuk, că a încercat să scape din orașul asediat.

Ilya Samoylenko, ofițer de informații al regimentului Azov, a spus acest lucru la un briefing cu Azovstal.

Potrivit acestuia, una dintre opțiunile pentru apărătorii lui Mariupol (inacceptabilă pentru “Azov”) este să încerce să scape, uitând de datoria lor și de jurământul pe care l-au luat.

Samoylenko a spus că exact asta a făcut comandantul pușcașilor marini din Brigada 36, care a refuzat să execute ordinul și a încercat să scape din oraș cu un grup mic de militari și echipamente pentru a trece la pozițiile armatei ucrainene.

“Poți încerca să fugi ca un laș. Gândește-te doar la propria ta viață și nu la îndatoriri și jurământ. Exact asta s-a întâmplat cu comandantul marinarilor Brigăzii 36. El a refuzat să respecte ordinul și a încercat să fugă din oraș cu un grup mic. Această opțiune poate duce la moarte și o persoană a fost ucisă”, a spus armata.

el a confirmat că este vorba despre Vladimir Baranyuk.

Samoylenko a spus că a gândi doar la viața sa și a profita de orice ocazie de a o prelungi, așa cum a făcut Baranyuk, este “o mare rușine.” 

El a menționat că acum militarii din Mariupol se află la o distanță de peste 100 km de pozițiile ucrainene, deci este imposibil să le pătrundem.

În plus, comandantul regimentului Azov Denis Prokopenko a spus că acțiunile comandantului Brigăzii 36 Marine au dus la pierderea Apărării la uzina Ilici.

Potrivit acestuia, dacă Baranyuk nu ar fi decis să facă o descoperire de la uzina Ilici, armata ucraineană ar fi putut ține apărarea pe malul drept al Mariupolului pentru o lungă perioadă de timp,

“A fost decizia comandantului brigăzii 36, colonelul Baranyuk, sau cineva la împins să o facă de la conducere, nu știu. Dar, în orice caz, a fost absolut ilogic, era încă posibil să ținem apărarea la uzina Ilici destul de mult timp, dar nu știu de ce a fost luată o astfel de decizie”, a spus Prokopenko.

După cum a scris UNIAN, Baranyuk este acum prizonier al rușilor. Presa rusă a publicat un videoclip cu interogatoriul lui Baranyuk, unde spune că a decis să facă o descoperire, deoarece unitățile sale rămâneau fără muniție.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.