un jurnalist străin a fost rănit în Ucraina din cauza bombardamentelor rusești/foto pressemblem.ch

Un alt jurnalist străin a fost rănit în timp ce acoperea războiul din Ucraina. Corespondentul britanic a primit o fractură de șrapnel a ambelor picioare.

Acest lucru este raportat de Procurorul General Irina Venediktova pe Facebook

“O fractură fragmentară a două membre inferioare este un diagnostic “ruso-Mondial” făcut de medicii ucraineni unui jurnalist britanic. În prezent, jurnalistul se află în terapie intensivă sub supravegherea medicilor. Aș dori să fac apel la partenerii noștri – un cetățean al statului dvs. se afla pe teritoriul Ucrainei, îndeplinind o sarcină editorială. Diagnosticul său este enumerat mai sus. Acest om nu se afla într-o unitate militară, la care, potrivit oficialilor ruși, vizează în mod constant. Nefiind într-o unitate militară, a fost rănit grav”, se arată în raport.

În același timp, Venediktova a indicat că informațiile despre infracțiune au fost introduse în ERDR. În plus, ea a indicat că incidentul a avut loc în jurul orei 16:00.

Procurorul General a cerut, de asemenea, Occidentului să se gândească la problema introducerii unei “zone de interdicție aeriană” pe cer peste Ucraina din cauza unei alte răniri a unui jurnalist străin de către armata rusă.

Este demn de remarcat faptul că Venediktova a publicat o fotografie a cărții de identitate a jurnalistului. Documentul arată numele canalului american de știri Fox News.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 13 Martie, în timpul bombardamentului, jurnalistul Reno Brent, născut în 1971, a primit o rană împușcată la cap. Un alt jurnalist Juan Arredondo, născut în 1975, a primit o rană împușcată și este tratat la Spitalul okhmatdet din Kiev. Potrivit medicilor, nu există nicio amenințare la adresa vieții jurnalistului rănit.

Denisenko a menționat că, după bombardament, mașina a fost avariată și s-au mutat într-o altă mașină și au mutat corpul jurnalistului ucis acolo, au condus la podul din apropierea satului Romanovka, iar de acolo au fost aduși la Kiev. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.