O stingere lungă este introdusă în Zaporozhye/photo UNIAN o stingere lungă este introdusă în Zaporozhye/photo UNIAN

În Zaporozhye se impune o stingere lungă. Acesta va dura de la 19:00 pe 8 mai la 5:00 pe 10 mai.

Acest lucru a fost anunțat de către secretarul Consiliului Local Zaporozhye, primarul interimar al Zaporozhye Anatoly Kurtev.

Potrivit lui Kurtev, respectarea stării de asediu va fi monitorizată de ofițerii de aplicare a legii, personalul militar și luptătorii unităților teritoriale de apărare.

“Stați acasă în această perioadă. În timpul stingerii, puteți merge la adăposturi numai în caz de alarmă. Dacă aveți nevoie să mergeți pe animale de companie, faceți-o lângă propria casă, având documentele cu dvs. Timpul de mers pe jos trebuie redus cât mai mult posibil”, a subliniat primarul interimar.

El a îndemnat cetățenii să respecte starea de asediu, deoarece dacă apar pe stradă la un moment nespecificat, oamenii pot fi confundați cu sabotori.

Kurtev a clarificat, de asemenea, că, din cauza stingerii de luni, 9 mai, punctele de livrare a ajutorului umanitar nu vor funcționa.

situația din regiune

O parte din regiunea Zaporozhye este ocupată de trupele rusești. În ultimele zile, a existat o intensificare a ostilităților în regiune din partea ocupanților, care au îndepărtat o parte din unitățile lor din asediul Mariupolului și le-au transferat în direcția Zaporozhye.

după cum a raportat UNIAN, pe 28 aprilie, ocupanții ruși au lansat un atac cu rachete asupra unui sector rezidențial privat din Zaporozhye, în urma căruia 5 persoane au fost rănite, printre care un băiat de 11 ani.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *