ocupanții ruși s-au retras din satul Yuryevka, regiunea Donetsk/fotografie ua.depositphotos.com ocupanții ruși s-au retras din satul Yuryevka, regiunea Donetsk/fotografie ua.depositphotos.com

Inamicul a încercat fără succes să asalteze Bolshaya Kamyshevakha, Ustinovka, Zolotoe-4 și Novomikhailovka. În unele zone, ocupanții au fost forțați să se retragă în poziții ocupate anterior.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina raportează despre acest lucru pe pagina sa de Facebook.ocupanții ruși s-au retras din satul Yuryevka, Regiunea Donețk.

“În direcția Avdiivka, inamicul a efectuat acțiuni ofensive în zona așezării Yuryevka, a suferit pierderi și s-a retras. Conform rezultatelor acțiunilor de asalt din zonele așezărilor Novokalinove și Pervomaiske, nu am avut succes”, se spune în raport.

Citește și:  Federația Rusă intenționează să trimită studenți din partea ocupată temporar din regiunea Donetsk la război Rusia intenționează să trimită studenți din partea ocupată temporar din Regiunea Donețk la război  Parada Victoriei și castraveții furați: Primarul din Energodar a numit toate realizările ocupanților “Parada Victoriei și castraveții furați”: Primarul din Energodar a numit toate” realizările ” ocupanților

În același timp, inamicul a luat cu asalt Bolshaya Kamyshevakha, Ustinovka, Zolotoe-4 și Novomikhailovka fără rezultat.

“În direcția slavă, inamicul încearcă să îmbunătățească situația tactică. Cu sprijinul artileriei, el a luptat în zona așezării Velikaya Kamyshevakha, nu are succes, a suferit pierderi semnificative în unele zone și a fost forțat să se retragă în poziții ocupate anterior. În direcția Liman, inamicul a efectuat bombardarea infrastructurii civile, a lansat greve de rachete și a încercat să obțină un punct de sprijin în pozițiile ocupate anterior. El a folosit aviația operațional-tactică și armată pentru a distruge obiectele civile din raioanelocalitățile Loskutivka, Ekaterinovka, Novomikhailovka și Orekhovo. În direcția Severodonetsk, ocupanții au efectuat o ofensivă și au efectuat operațiuni de asalt în zona așezării Ustinovka, nu au avut succes. În direcția Bakhmut, inamicul a efectuat acțiuni ofensive pentru a îmbunătăți situația tactică. Am încercat să efectuez operațiuni de asalt în zona așezării Zolotoe-4, dar nu am avut succes. În direcția Kurakhovsky, inamicul a condus fără succes o ofensivă în zona așezării Novomikhailovka”, se spune în raport.

Inamicul nu a efectuat operațiuni militare active în direcțiile Novopavlovsky și Zaporozhye. Focul artileriei și mortarelor cu rachete și butoaie a lovit infrastructura și locuințele pașnice din zonele așezărilor Gulyai-Pilske, Novodanilovka, Malinovka și Gulyai-Pole.

Citește și:  APU este recunoscător pentru sprijin: SUA trimite obuziere și muniții M777 în Ucraina (foto) “APU este recunoscător pentru sprijin: SUA trimite obuziere și muniții M777 în Ucraina (foto) amenințarea unor noi greve: există 4 nave rusești cu 30 de rachete în Marea Neagră - OK South amenințarea unor noi greve: există 4 nave rusești cu 30 de rachete în Marea Neagră – OK South

De asemenea, invadatorii nu au efectuat ostilități active în direcția South Bug.

“Principalele eforturi sunt concentrate pe menținerea frontierelor ocupate. Inamicul a efectuat atacuri de la mortare, artilerie cu butoaie și rachete în zonele așezărilor Limany, Prishib, Trudolyubovka și Novovorontsovka”, se spune în raport.

Nu s-au înregistrat modificări semnificative în direcția basarabeană.

După cum a raportat anterior UNIAN, armata ucraineană în direcțiile Donetsk și Lugansk în ultima zi a respins 16 atacuri inamice, a distrus opt tancuri, 17 unități de vehicule blindate de luptă, patru vehicule blindate speciale și șase vehicule inamice convenționale.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.