REUTERS foto

Federația Rusă are probleme cu furnizarea de trupe cu muniție.

Acest lucru este raportat în Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Acțiunile inamicului nu s-au schimbat în direcția Volyn, principalele eforturi sunt axate pe consolidarea protecției frontierei ucraineano-Belaruse. Transferul unităților celei de-a 120-a brigăzi separate de puști motorizate (Minsk) a Comandamentului Operațional Nord-Vest al Forțelor Armate ale Republicii Belarus în zonele de frontieră cu Ucraina a fost dezvăluit”, se arată în raport.

Potrivit datelor lor, inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive active în direcția Polessky.

“După ce a suferit pierderi, inamicul, încălcând normele dreptului umanitar internațional, desfășoară exploatarea haotică a zonei, creând condiții de viață periculoase pentru populația civilă din Ucraina. Odată cu aceasta, inamicul a efectuat regruparea, restabilind capacitatea de luptă a unităților înfrânte în bătăliile anterioare. Datorită acțiunilor eficiente ale Forțelor Armate ale Ucrainei, inamicul suferă pierderi semnificative de forță de muncă și echipament. În direcția Seversky, inamicul și-a concentrat eforturile asupra recunoașterii în timpul zilei. Are probleme cu furnizarea de trupe cu muniție”, a raportat Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

În direcția Slobozhansky, inamicul încearcă să consolideze gruparea existentă prin concentrarea rezervelor în apropierea frontierei de stat, blocarea accesului la orașul Sumy din direcția sudică și blocarea orașului Izyum – nu are succes.

“În direcția Donetsk, inamicul a făcut o încercare nereușită de a avansa în direcțiile așezărilor Rubezhnoye, Severodonetsk, Lisichansk, ca urmare a faptului că ocupanții au suferit pierderi semnificative și au fost forțați să se retragă în poziția inițială. În zona Popasnaya, inamicul încearcă să dețină poziția ocupată. Nu are succes în zona Avdiivka”, notează Statul Major General.

Situația rămâne cea mai gravă în regiunea Mariupol, unde inamicul încearcă să blocheze orașul la periferia vestică și estică a orașului. Are pierderi semnificative, forțat să introducă rezerve de la Brigada marină separată 810.

“În direcția Southern Bug, inamicul și-a concentrat eforturile pe menținerea frontierelor ocupate, îmbunătățind echipamentul de inginerie al pozițiilor existente. Nu renunță la ideea continuării ofensivei în direcția Krivoy Rog. Ca urmare a activității eficiente a unităților forțelor de apărare ale Ucrainei în zona Cernobayevka, inamicul a pierdut șapte elicoptere de luptă”, se spune în raport.

În general, începând cu 15 martie 2022, până la 40% din unitățile implicate în așa-numita “operațiune” pe teritoriul Ucrainei au fost pierdute (complet distruse sau capacitatea de luptă a fost pierdută) de către inamic.

Reamintim, de asemenea, în conformitate cu Statul Major General, Federația Rusă intenționează să elibereze cadeți înainte de termen pentru a le atrage la luptele din Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.