încercarea trupelor ruse de a ataca Toshkovka nu a avut succes /foto REUTERSîncercarea trupelor ruse de a ataca Toshkovka nu a avut succes/foto REUTERS

Trupele rusești au distrus două poduri peste Seversky Donets, când ar fi trebuit să încerce să le captureze.

Acest lucru a fost raportat de Institutul pentru studiul războiului (ISW).

Analiștii act de faptul că trupele rusești continuă atacurile terestre în Severodonetsk și împrejurimile sale sub acoperirea de foc de artilerie grea, dar din 12 iunie nu au stabilit un control deplin asupra orașului.

Citește și:  situația din Donbass: Statul Major General a spus unde rușii își concentrează eforturile principale Situația din Donbas: Statul Major General a spus unde rușii își concentrează principalele eforturi Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a povestit despre succesele soldaților ucraineni în direcția slavă Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a povestit despre succesele soldaților ucraineni în direcția slavă Tunarii ucraineni au arătat munca obuzierelor americane M777 pe prima linie (video) Tunarii ucraineni au arătat activitatea obuzierelor americane M777 pe prima linie (video)fost soldat britanic ucis în acțiune în Severodonetsk fost soldat britanic ucis în acțiune în Severodonetsk

Potrivit experților ISW, rușii se așteaptă probabil că vor putea să străpungă fie în zona Toshkovka, fie din Popasnaya spre nord, apoi să înconjoare Lisichansk sau să o atace de pe malul vestic al Seversky Donets.

În același timp, o altă încercare a trupelor ruse de a ataca Toshkovka nu a reușit.

Invadatorii au distrus două poduri peste râul Seversky Donets între Severodonetsk și Lisichansk și efectuează o bombardare masivă a celui de-al treilea.

“Trupele rusești, în principiu, ar trebui să se străduiască să profite de poduri și să nu le distrugă, deoarece au probleme cu traversarea râului Seversky Donets. Poate că speră să blocheze apărătorii ucraineni din Severodonetsk, tăindu-le calea de evacuare, dar pare puțin probabil ca beneficiile capturării unui număr relativ mic de forțe armate ucrainene să fie mai mari decât costurile creării unei traversări a râului”, au spus analiștii.

situația din Severodonetsk:

Trupele rusești au reușit să intre în Severodonetsk la sfârșitul lunii mai. De atunci, în oraș au avut loc bătălii feroce de stradă. Începând cu 9 iunie, Forțele Armate ale Ucrainei controlau aproximativ o treime din Severodonetsk.

Pe 11 iunie, analiștii americani ne-au spus ce se întâmplă în Donbas.

pe 12 iunie, Institutul American pentru studiul războiului (ISW) a raportat că ocupanții ruși își vor continua atacurile asupra Slavyansk și Seversk.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.