inamicul din Donbass își concentrează eforturile pe atacarea apărătorilor Ucrainei în zona OOS, partajat Alexey Arestovich/foto Unian, Anatoly Stepanov

 Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovich, observă că inamicul își concentrează eforturile asupra atacării forțelor de apărare ucrainene în zona operațiunii forțelor comune.

El a spus acest lucru în mesajul său video postat pe canalul Telegram al biroului președintelui Ucrainei.

“Inamicul a decis direcțiile principalelor sale eforturi și își concentrează eforturile pe atacarea forțelor noastre de apărare în zona OOS. Dar îl reținem, lovind înapoi cu lovituri puternice. Deci, o cantitate semnificativă de echipamente “vii” și forțe inamice au fost distruse în această seară în regiunea Herson”, a spus Arestovich.

el a adăugat că Mariupol, Harkov, Chernihiv, Sumy și regiunea Kiev sunt exploatație pe.

“În principal în nord și în regiunea Kharkiv, inamicul a fost oprit și acum ia măsuri de regrupare, trage în sus forțele. Și în prezent nu desfășoară operațiuni militare active”, a spus consilierul șefului PO.

În plus, a spus el, armata ucraineană a provocat greve nocturne asupra inamicului – artilerie și aviație.

“Inamicul a recurs la greve de represalii. În special, în regiunea Lviv. Conform datelor preliminare, avioanele strategice rusești au lovit rachete de croazieră din Marea Neagră. Acum situația este clarificată”, a spus Arestovich.

În general, a subliniat el, situația este controlată de conducerea militaro-politică a Ucrainei.

“Se fac eforturi diplomatice, se fac eforturi umanitare pentru evacuarea civililor din orașele înconjurate”, a rezumat consilierul șefului PO.reamintim,pe 12 martie, a devenit cunoscut faptul că luptele se desfășurau de-a lungul întregii linii de demarcație din zona OOS. De asemenea, sa raportat că Forțele Armate ale Ucrainei s-au retras din Volnovakha, regiunea Donetsk. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *