imaginile arată un pod de ponton distrus, precum și echipament militar rus aflat în apropiere/foto: Maxar Technologies

armata ucraineană a împiedicat o încercare a echipamentului militar rus de a traversa râul Irpen pe un pod de ponton lângă Gostomel.

Astfel de date sunt prezentate de noile imagini din satelit de la Maxar Technologies, relatează CNN.

Podul a apărut pentru prima dată pe imaginile din satelit Maxar joi, 10 martie. O fotografie suplimentară publicată pe 13 martie arată un pod de ponton distrus și echipament militar rus aflat în apropiere.

Armata ucraineană din Irpen a reflectat până acum avansul Rusiei către capitala ucraineană. Deoarece podul principal peste râul Irpen a fost distrus pentru a împiedica avansul rusesc, râul este un obstacol serios pentru armata rusă.

Podul ponton era situat într-un câmp deschis la aproximativ opt kilometri nord de podul principal peste râul Irpen.

Acesta este al doilea loc celebru în care rușii au construit un pod ponton pentru circulația vehiculelor. Înainte de invazie, Rusia a construit un pod de ponton peste râul Pripyat în zona de excludere de la Cernobîl și apoi a aruncat peste el zeci de echipamente militare.

Anterior, în Irpen, ocupanții ruși au împușcat un corespondent din New York Times, un alt jurnalist a fost rănit. Acum jurnaliștilor le este interzis să intre în oraș din motive de securitate.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *