Mariupol după bombardarea ocupanților/fotografia lui Azov

Încercările ocupanților ruși de a profita de Mariupol rămân nereușite-orașul încă deține eroic apărarea.

Acest lucru este raportat în Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Ignorând normele dreptului internațional umanitar, ocupanții ruși continuă să distrugă facilitățile staționare de infrastructură militară și civilă de pe teritoriul Ucrainei. Așadar, pe 13 martie, s-au efectuat greve cu rachete asupra obiectelor din așezările Uman, Ivano-Frankivsk, Starichi cu ajutorul aeronavelor strategice de aviație. În plus, lansările Iskander OTR de pe teritoriul Belarusului continuă”, se arată în mesaj.

În direcția Volyn, inamicul a efectuat acțiuni demonstrative de către unitățile Forțelor Armate ale Republicii Belarus de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei.

În direcția Polessky, unitățile Forțelor de ocupație au efectuat măsuri pentru restabilirea capacității de luptă și regruparea trupelor, îmbunătățirea suportului logistic. Pentru a exclude bruscitatea acțiunilor din partea forțelor armate ale Ucrainei, inamicul desfășoară în mod activ recunoașterea.

În direcția Seversky, inamicul s-a concentrat pe regrupare, reaprovizionare și pregătire pentru reluarea ofensivei în direcția Brovary.

În direcția Slobozhansky, inamicul încearcă să obțină un punct de sprijin pe granițele atinse, regrupând trupele și încercând să reia acțiunile ofensive asupra orașelor Kharkiv și Sumy.

În direcția Izyum, ca urmare a acțiunilor ofensive active ale apărătorilor ucraineni, inamicul a suferit pierderi în zona așezărilor Topolskoye, Shpakovka, Donetsk și sa retras.

“În direcțiile Donetsk și Tavrichesky, unitățile inamice încearcă să efectueze operațiuni de asalt, concentrându-și principalele eforturi pe avansarea în direcția Severodonetsk. Încercările de a pune mâna pe Mariupol rămân nereușite”, a remarcat Statul Major General.

În direcția Southern Bug, inamicul încearcă să efectueze operațiuni de raid și să obțină un punct de sprijin pe limitele atinse.

Amintiți-vă că gumconvoy, care se îndrepta spre Mariupol, s-a întors din nou la Berdyansk. Acum, orașul rămâne complet blocat atât pentru evacuare, cât și pentru încărcătura umanitară.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.