trupele rusești suferă pierderi grele în războiul cu Ucraina/REUTERS trupele rusești suferă pierderi grele în războiul cu Ucraina/REUTERS

Trupele rusești sunt blocate la granițele regiunii Kherson, nu au nici puterea, nici intențiile de a merge mai departe.

Această opinie a fost exprimată în aerul canalului 24 de către consilierul ministrului Afacerilor Interne Viktor Andrusiv.

În același timp, potrivit expertului, transferul de trupe suplimentare în direcția Izyum continuă. Invadatorii vor continua probabil să lovească direcția estică cu rachete din Crimeea.

“Sarcina lor cheie este de a finaliza încercuirea forțelor noastre, dar trupele lor sunt deja suficient de epuizate. În general, mă aștept ca într-o săptămână, maximum 10 zile, să aibă o situație critică. Ei au un număr mare de cei care refuză să lupte. Ei transferă deja (pe câmpul de luptă – n. red.) Înaltul Comandament, astfel încât să-i motiveze pe luptători să meargă la atac”, a sugerat Andrusiv.

armata rusă este demoralizată de faptul că nu au fost încă îndeplinite sarcini atribuite.

La nord de Kharkiv, Forțele Armate ale Ucrainei amenință să taie partea din spate a ocupanților, astfel încât inamicul va retrage forțele pentru a restrânge contraofensiva, a împărtășit consilierul ministrului de Interne.

“Ei (ruși – ed.) au aplicat deja tot ce a fost și nu au obținut rezultate deosebit de tangibile. Avansul vine cu prețul ștergerii așezărilor de pe fața pământului, când soldații noștri nu au unde să se apere. Nu vor putea lupta fizic așa mult timp”, este convins expertul.

Ministerul de Interne se așteaptă ca trupele rusești să schimbe tactica într-o săptămână sau 10 zile.

“Eu o numesc” ocupație târâtoare.” Ei vor înceta să atace de-a lungul întregului front și se vor concentra foarte încet pe fiecare punct specific”, a spus Andrusiv.

În ajunul Zilei de 11 mai, șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Alexey Gromov, a declarat că apărătorii ucraineni au oprit ofensiva armatei ruse. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *