inamicul nu comite acțiuni active în direcția Bug Sud/foto REUTERS

În timpul zilei, inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive active, ci și-a concentrat eforturile pentru refacerea pierderilor actuale, recrutarea mercenarilor din alte țări.

Acest lucru este raportat de Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina în informații operaționale începând cu ora 12:00 din 15 martie cu privire la invazia rusă.

“Starea, situația și natura acțiunilor forțelor de apărare nu au suferit modificări semnificative. Forțele de apărare ucrainene continuă să reziste cu succes invadatorilor. În timpul zilei, inamicul nu a efectuat acțiuni ofensive active, a concentrat eforturile pentru refacerea pierderilor actuale, recrutarea mercenarilor din alte țări, rezolvarea problemelor problematice de logistică pentru trupele de ocupație care operează pe teritoriul Ucrainei”, se spune în mesaj.

De asemenea, se remarcă faptul că au fost primite în mod repetat informații despre organizarea Centrelor de instruire a mercenarilor în smolenskul rus și Gomel și Bobruisk din Belarus.

Statul Major General a fost informat despre situația din diferite domenii de opoziție față de inamic. Deci, în direcția Volyn, inamicul deține un grup privind protecția frontierei de stat ucrainean-Belarus. În același timp, există o mare probabilitate de provocări care vizează atragerea părții bieloruse în forțele de ocupație.

În direcția Polessky, inamicul a făcut o încercare nereușită de a sparge apărarea trupelor noastre în direcția Guta-Mezhyhirskaya, Lutezh. În același timp, invadatorii nu au reușit să-l captureze pe Makarov.

În direcția Seversky, inamicul încearcă să sporească gruparea, să organizeze sprijin logistic pentru reluarea ofensivei asupra Chernihiv.

În direcția Slobozhansky, obiectivul principal al inamicului rămâne înconjurarea orașelor Sumy și Kharkiv.

În direcțiile Donetsk și Tavrichesky, invadatorii nu au obținut succes în zona Lisichansk, au suferit pierderi, s-au retras. În zona Rubezhnoye, inamicul încearcă să obțină un punct de sprijin la periferia vestică a orașului. Continuă operațiunile de asalt la periferia vestică și estică a Mariupolului, cu sprijinul aviației și artileriei.

inamicul nu întreprinde acțiuni active în direcția Bugului de Sud, încercând să dețină poziții capturate anterior.

după cum a raportat UNIAN, aproape o treime dintre ucraineni consideră că merită să renunțe la negocieri și să lupte până la eliberarea tuturor teritoriilor statului.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *