forțele armate ucrainene au confirmat bombardarea depozitelor de către ocupanți  president.gov.ua

Invadatorii au atacat compoziția subterană a rachetelor și munițiilor de aviație ale Forțelor Armate ale Ucrainei într-una din așezările din regiunea Ivano-Frankivsk. Greva ar fi putut fi efectuată de rachete hipersonice ale complexului Dagger, dar APU nu poate confirma încă acest lucru.

Acest lucru a fost raportat către Ukrainska Pravda de către președintele Comandamentului Forțelor Aeriene AFU, Yuriy Ignat.

“Într-adevăr, inamicul a lovit la depozitele noastre de depozitare, care au fost deja indicate. Tipul de rachetă va fi încă setat. Avem daune, există distrugere. Există o detonare a muniției. Victimele sunt clarificate”, a spus Ignat.

Până în prezent, tipul de rachete lansate nu a fost stabilit, dar ar putea fi un “pumnal”, așa cum susțin ocupanții înșiși.

“Ucraina, din păcate, a devenit un teren de testare pentru întregul arsenal de arme cu rachete din Rusia. Folosesc rachete care zboară două mii de kilometri, cinci mii și jumătate de kilometri în rază – acestea sunt rachete de croazieră, complexe tactice Iskander, rachete de croazieră Kalibr și altele X-101, X-55, X-555. A fost o declarație despre “pumnalul”,despre care rușii se laudă. Nu știm ce a fost cu adevărat racheta. Nu putem confirma încă”, a spus Ignat.

după cum a raportat UNIAN, pe 13 martie, trupele ruse au lansat un al treilea atac cu rachete asupra aerodromului Ivano-Frankivsk. Aerodromul a fost atacat și pe 11 martie, precum și în prima zi a războiului, 24 februarie. Acum infrastructura sa este aproape distrusă.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.