Companiile internaționale ar trebui să se retragă complet de pe piața rusă. Aceștia joacă unul dintre rolurile cheie în izolarea Federației Ruse și, în consecință, în ajutorarea Ucrainei.

Această declarație a fost făcută de președintele Vladimir Zelensky într-un interviu recent acordat Wall Street Journal. Folosind exemplul Ucrainei, el a explicat de ce nu merită să faci afaceri în Rusia.

“Agresorul trebuie izolat. Izolare economică completă, absolută. Acest lucru va permite Ucrainei să lupte pentru drepturile sale. Retragerea de pe piața rusă este o condiție prealabilă”, a spus Zelensky.

Potrivit președintelui, în ceea ce privește blocada economică a Federației Ruse, rolul companiilor este la fel de important ca cel al țărilor individuale. Zelensky a vorbit într-un mod similar în timpul unui discurs în Senatul SUA pe 4 martie, când a cerut afacerilor globale să părăsească piața rusă.

“Dacă rămân companii pe piața rusă, înseamnă că susțineți direct această mașină militară, mașina militară a Federației Ruse teroriste”, a continuat Zelensky.

Apoi, președintele a explicat de ce este imposibil să se construiască o afacere de încredere în Federația Rusă. De exemplu, el a folosit Ucraina și credința sa în relații strânse cu inamicul.

“Se pare că aveți afaceri cu Rusia… o afacere profitabilă, dar într-o zi te trezești și descoperi că o rachetă zboară în direcția ta din Rusia și totul se schimbă. Este imposibil să faci afaceri cu cineva care mâine, în loc să plătească, va trimite pur și simplu rachete în direcția ta”, a rezumat Zelensky.

Reamintim că, din cauza invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, peste 750 de companii au părăsit piața țării agresoare. Printre aceștia se numără giganți precum producătorul american General Motors și compania britanică Reckitt. Cu toate acestea, unele întreprinderi internaționale continuă să lucreze în Federația rusă, în timp ce altele și-au suspendat activitățile, dar își plătesc salariile angajaților.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *