Oleg Baturin/fotografie din arhiva personală a prietenilor jurnalistului

Jurnalistul local Oleg Baturin a dispărut în această seară în Kakhovka (Regiunea Herson). Colegii suspectează că a fost răpit de invadatori. Acest lucru este raportat de Institutul Mass-Media cu referire la soția jurnalistului.

Potrivit acesteia, în jurul orei 16:00, Un prieten l-a sunat pe Baturin și s-a oferit să se întâlnească lângă stația de autobuz, care se află lângă Casa Jurnalistului.

“În jurul orei 16:30 Oleg a mers la o întâlnire, lăsându-și telefonul și documentele acasă. Am promis că mă întorc în 20 de minute. Dar nu s-a mai întors”, a spus ea.

Potrivit rapoartelor din camerele de chat locale, soldații ruși au fost văzuți lângă stația de autobuz în jurul orei 16:50.

Baturin lucrează ca jurnalist pentru ziarul “New Day”. Se remarcă faptul că nu există militari ruși în Kakhovka în mod permanent, dar orașul vecin Novaya Kakhovka este ocupat, iar acum există o încercare de a crea o administrație civil-militară controlată de ruși.

în același timp, colegii jurnalistului din mesajele lor de pe rețelele de socializare sugerează că jurnalistul a fost răpit pentru funcția sa.

Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *