Kremlinul încă crede în capturarea Kievului - media/Foto Unian, Alexander SinitsaKremlinul încă crede în capturarea Kievului-media/Foto Unian, Alexander Sinitsa

În administrația dictatorului rus Vladimir Putin, pe fondul unor progrese nesemnificative în Donbas, au decis din nou că ar putea “aduce războiul din Ucraina la victorie” în câteva luni. Inclusiv capturarea Kievului.

Medusa scrie despre acest lucru, referindu-se la două surse apropiate Kremlinului și la un interlocutor direct în AP din Rusia.

După cum sa raportat, “programul minim pentru declararea Victoriei” în Kremlin se numește ocupația Donbass, iar “programul maxim” este capturarea Kievului. Interlocutorii jurnaliștilor de la Kremlin au declarat că conducerea Federației Ruse nu a abandonat ideea confiscării capitalei Ucrainei.

“Oricum îi vom termina pe ucraineni. Cel mai probabil, totul se va termina până în toamnă”, a spus una dintre sursele Medusei.

Astfel de sentimente, scrie ziarul, sunt observate nu numai în Kremlin, ci și în conducerea Rusiei Unite. Reprezentanții Partidului vizitează în mod regulat teritoriile ocupate din Ucraina. Poziția conducerii Ministerului Apărării al Federației Ruse cu privire la această problemă nu este încă cunoscută, scrie mass-media.

pentru a atinge obiectivul de capturare a Kievului, Kremlinul poate trimite recruți în masă.

“În timp ce majoritatea soldaților contractuali se luptă. Ele sunt suficiente pentru un progres relativ lent [în Ucraina]. Dar dacă trebuie să vă mișcați mai repede, puteți folosi recruți. Este încă o armată”, a declarat o sursă de la Kremlin, adăugând că nu va exista o mobilizare generală în Federația Rusă. Kremlinul se teme să facă un astfel de pas din cauza riscurilor de a pierde ratingul.

În același timp, Putin se îndoiește că Occidentul va continua să sprijine Ucraina pe scară largă, transferând arme și Finanțe către aceasta.

“Mai devreme sau mai târziu, Europa se va obosi să ajute – aceștia sunt atât bani, cât și producția de arme care sunt mai necesare pentru ei înșiși. Mai aproape de toamnă, va fi necesar să negociem [cu Rusia] gazul și petrolul pentru sezonul de încălzire”, enumeră unul dintre interlocutorii Medusei argumentele.

“Acum se pare că se întâmplă puțin în față. Că armata rusă ia unele așezări secundare. Că are niște probleme. Dar acest sentiment este creat pentru că ucrainenii nu au renunțat imediat, așa cum mulți au crezut. Da, blitzkrieg-ul nu a funcționat, unele calcule greșite sunt vizibile. Dar acest lucru nu înseamnă că nu va fi posibil să câștigi”, – formulează unul dintre interlocutorii Medusei apropiați de AP al Federației Ruse. O altă sursă este convinsă că Federația Rusă are mai multe resurse decât Ucraina fără sprijin Occidental.

După cum a raportat anterior UNIAN, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky este convins că apărătorii ucraineni au reușit să apere Kievul. Potrivit lui, acest lucru nu este încă victoria finală a Ucrainei.

în același timp, primarul de la Kiev, Vitali Klitschko, nu a exclus faptul că ocupanții ar putea încerca să “captureze Kiev din nou în două zile.”

Reamintim, potrivit autorităților orașului, 208 de clădiri rezidențiale, 46 de școli, 29 de grădinițe și 1 orfelinat au fost avariate la Kiev de la începutul invaziei rusești pe scară largă. De asemenea, au fost afectate 13 clădiri administrative, 2 facilități sportive, 5 facilități sociale, 17 facilități medicale, 10 facilități culturale, 48 facilități de infrastructură de transport.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.