REUTERS foto

Ministrul de Externe Dmitry Kuleba a anunțat poziția dură a Ministerului de Externe cu privire la companiile care nu doresc să părăsească piața rusă, iar Ucraina își va numi numele în mod public.

după cum a spus Kuleba în aerul teledonului informațional, nu toate companiile părăsesc de bună voie piața rusă.

“Nu toți, ca să fiu sincer, părăsesc voluntar piața rusă. Pe care îl stimulăm activ, pe care îl forțăm să plece. Aceasta este una dintre prioritățile atât ale activității mele personale, cât și ale Ministerului Afacerilor Externe. Acum avem cele mai problematice companii – Nestle, Unilever, produse chimice de uz casnic, cu care suntem obișnuiți. Vom lucra acum cu compania TetraPack-pachete cunoscute, în principiu, tot ceea ce este produs este depozitat în pachete TetraPack, din alimente”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, există multe companii destul de specifice. “Compania care furnizează unele rulmenți în Rusia, nimeni nu știe numele său. Dacă aceste rulmenți nu sunt furnizate Rusiei, atunci nu vor putea produce niciun echipament militar. Și cunoaștem aceste companii și lucrăm cu fiecare punct cu Punct”, a subliniat Kuleba.

El a mai spus că au fost trimise scrisori relevante companiilor franceze Auchan și Leroy Merlin, care au refuzat să înceteze operațiunile în Federația Rusă. “Și nu ne vom opri, pentru că trebuie să ieșim de pe piața rusă. Nu numai din motive morale, ci din motive practice, din motive de afaceri. Deoarece afacerile văd că politica economică a Rusiei este imprevizibilă și prezintă riscuri mari de afaceri. Pe lângă cooperarea, plata impozitelor într-o țară care ucide copii, este imoral în principiu, facem clic și pe logica economică”, a spus ministrul.

El a spus că unele companii cer să nu le menționeze și să le critice public. “Vreau să spun în avans că vom numi aceste companii după numele lor. Acum se îndreaptă spre noi: “și nu ne puteți aminti sau nu ne puteți critica public. Vom găsi un fel de acord cu tine.” Noi spunem NU, dacă rămâi, atunci vei fi numit. Atât eu, cât și întreaga lume vor ști că câștigi bani din sângele ucrainean. Avem o poziție foarte dură și ireconciliabilă”, a spus Kuleba.

După cum a raportat UNIAN, după invazia pe scară largă a trupelor rusești în Ucraina pe 24 februarie 2022, zeci de mărci globale în sprijinul Ucrainei au încetat să lucreze pe piața rusă sau au anunțat astfel de planuri. În același timp, unele companii au refuzat să se alăture boicotului regimului Putin și să părăsească Federația Rusă.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, îndeamnă să facă presiuni asupra afacerilor globale, astfel încât toate schimburile comerciale cu țara agresoare să fie oprite.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.