Kucima a comentat războiul din Ucraina  photo UNIAN

Al doilea președinte al Ucrainei Leonid Kucima a publicat un apel către ucraineni despre războiul din Ucraina, care a fost dezlănțuit de Federația Rusă.

Apelul lui Kucima a fost publicat pe pagina sa din rețeaua socială de către secretarul său de presă Darka Olifer.

“În toată viața mea lungă, nu am experimentat niciodată atât de multă mândrie, durere și furie ca în aceste zile. Deși uneori se pare că atât pământul, cât și inimile noastre sunt pe foc nu pentru a 15-a zi, ci pentru o eternitate. Că rușii au bombardat Harkov și Chernigov, Sumy și Kiev, Zhytomyr și Nikolaev pentru o eternitate.

Stau acasă în Ucraina pentru că suntem cu toții în țara noastră natală, nu există altul. Și vom apăra totul împreună până la victorie. Fără împărțirea în coloane de partid, fără interese personale și vechi dispute. Uniți în jurul steagului, Armatei, Președintelui.

Ucraina nu este Rusia. Și nu va deveni niciodată Rusia. Nu vor aștepta”, a spus Kucima.

fostul președinte a menționat că Ucraina deja câștigă și nu poate fi oprită.

“Și voi spune doar Federației Ruse că mă alătur cuvintelor compatrioților mei care spun cu o singură voce: la naiba”, a spus el.

Kucima a spus că este mândru de” curajul supraomenesc ” al soldaților AFU, de dedicarea voluntarilor și de unitatea tuturor cetățenilor.

al doilea președinte în discursul său a menționat, de asemenea, distrugerea Irpen, Bucha, Vorzel de către ocupanții ruși, asediul lui Mariupol și bombardarea maternității de către aeronavele rusești.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.