din cauza luptelor din regiunea Kiev, locuitorii locali au trebuit să-și îngroape rudele chiar în curți/screenshot

După retragerea rușilor din regiunea Kiev, locuitorii locali nu își pot reînhuma rudele, deoarece ocupanții au minat cimitirele.

Acest lucru este menționat în TSN.

Deci, în special, în timpul bombardamentului activ, cimitirul din Puszcza-Vodice a fost aglomerat și închis, în Gorenka, pe care ocupanții l-au distrus cu aproape 80%, rușii l-au lovit cu un lansator de grenade, în timp ce ostilitățile active au continuat și în Moshun.

oamenii au fost forțați să țină trupurile rudelor și vecinilor în curțile lor timp de câteva zile, apoi să-i îngroape în propriile parcele.

Această soartă a avut-o pe mama unui rezident local Taras. Femeia a supraviețuit celui de-al doilea război mondial, dar nu a putut supraviețui invaziei pe scară largă a Rusiei.

“Imaginați-vă cum poate să-și trăiască întreaga viață și să meargă din nou la război. … Am contactat persoana care este angajată în înmormântarea noastră și spun: ce se întâmplă dacă o fac acasă deocamdată, pentru că nu putem face nimic nicăieri. El spune că în timpul războiului este posibil. … Când am început să săpăm mormântul, o dronă a început să zboare. Băieții sunt deja experimentați, spun că este necesar să se ascundă, pentru că acolo unde văd o mulțime de oameni, o mină ajunge neapărat acolo. Ne-am ascuns de mai multe ori. Când au luat – o pe mama afară, au început să-și ia rămas bun-aceeași situație”, a spus bărbatul.

A doua zi, prima coajă a zburat în curte.

acum reînhumarea este încă în discuție, deoarece teritoriile cimitirelor rămân periculoase.

După cum a raportat UNIAN, în Ucraina a fost lansată o hartă interactivă cu zone minate și periculoase.

președintele Vladimir Zelensky a declarat că, datorită acțiunilor armatei ruse, teritoriul Ucrainei de astăzi este una dintre cele mai poluate mine din lume.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.