un miting de protest împotriva

În Herson ocupat temporar, locuitorii intenționează să organizeze o acțiune de protest. Mitingul este programat în ziua așa-numitului “referendum”.

Acest lucru este raportat de publicul din Kherson.

Se remarcă faptul că un protest la scară largă împotriva referendumului fals a fost planificat pentru miercuri, 27 aprilie.

“Întâlnire în Piața Libertății pe 27 aprilie la ora 10: 00. O zi mai târziu poate fi prea târziu! Nu vom da pământul nostru invadatorilor!”,- spune mesajul.

În același timp, locuitorii orașului sunt îndemnați să iasă în stradă cu steaguri ucrainene. De asemenea, oamenii sunt rugați să atârne panglici galbene și albastre în Herson.

“Referendum” în Herson-ceea ce este cunoscut

Kherson a fost ocupat de trupele ruse pe 2 martie. După aceea, mitingurile în sprijinul Ucrainei au fost organizate sistematic în oraș. În același timp, armata rusă nu a disprețuit să folosească arme împotriva locuitorilor neînarmați din Kherson. 

în plus, mitingurile au avut loc în Novaya Kakhovka, unde ocupanții au deschis focul și asupra ucrainenilor.

În Herson ocupat, ocupanții au declarat că intenționează să organizeze un “referendum” privind crearea așa-numitei “Republici Populare Herson”. La început, a fost planificat să aibă loc în perioada 1 Mai-10 mai, apoi amânat până la 27 aprilie. 

În acest sens, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a avertizat partea rusă cu privire la retragerea Ucrainei din procesul de negociere în cazul unui “referendum” la Herson. După aceea, Ministerul rus de Externe a declarat că “nu știu nimic” despre “referendumul” pregătit în oraș.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.