Pe baza fotografiilor și a altor dovezi ale crimelor Rusiei în Ucraina, structurile guvernamentale Ruse precum Armata, Marina, forțele spațiale militare și partidul politic Rusia Unită ar trebui incluse în listele organizațiilor teroriste din Marea Britanie și SUA.

Acest lucru a fost afirmat în comentariile lui Guildhall de către un membru al Camerei Lorzilor a Parlamentului britanic, Lordul Alex Carlile, care a lucrat anterior ca consultant independent în domeniul legislației Regatului Unit al Marii Britanii în domeniul terorismului.

“Din ceea ce vedem din fotografii și alte dovezi, este clar că Rusia este un stat terorist, la fel de terorist ca cele mai mari organizații neguvernamentale precum Al-Qaeda și ISIS”, a spus el.

“În opinia mea, anumite structuri ale statului rus, cum ar fi armata, marina rusă, Forțele Aeriene Ruse și partidul lui Putin ar trebui incluse separat în listele structurilor teroriste, inclusiv listele corespunzătoare ale țărilor precum Statele Unite și Marea Britanie. Acest lucru va însemna că fiecare furnizor de resurse materiale pentru aceste structuri va fi considerat și urmărit penal ca fiind implicat în activități teroriste”, crede politicianul Britanic.

“Implementarea recunoașterii de către organizațiile teroriste ar trebui efectuată în cel mai scurt timp posibil. O astfel de recunoaștere va confirma statutul lui Putin și al Rusiei ca “proscris” în comunitatea mondială, care este împărtășită de majoritatea politicienilor aleși și a cetățenilor acestor state”, a adăugat el.

Reamintim, pe 16 martie, voluntarul Natalia Voronkova a raportat că în Mariupol, invadatorii ruși au capturat voluntarul paramedic ucrainean Yulia Paevskaya, cu indicativul de apel “Tyra” și șoferul cu care a lucrat Serghei.

De asemenea, potrivit rapoartelor mass-media ucrainene, ocupanții ruși au luat ostatici 400 de civili în Spitalul Mariupol și trag în spatele lor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.