falsLukașenko a promis Putin să se alăture războiului , dar se teme de reacția societății/getty images

Dictatorul rus Vladimir Putin este sigur că a pus presiune pe autoproclamatul președinte al Belarusului Lukașenko pentru a invada Ucraina. În același timp, el întârzie momentul atacului asupra Ucrainei.

Acest lucru a fost declarat într-un interviu acordat TSN de Mikhail Samus, director adjunct al Centrului pentru Armată, Conversie și dezarmare pe probleme internaționale.

Potrivit acestuia, Lukașenko i-a promis lui Putin să se alăture “operațiunii speciale”, dar întârzie acest moment. El înțelege că aderarea la război este un moment critic în viața sa politică și fizică.

“Majoritatea Belarusilor nu doresc acest război. Când vorbim despre ruși, situația este diferită. Mental rușii diferă de belaruși și ucraineni. Unii Belarusi gravitează cu adevărat spre vremurile sovietice, dar majoritatea nu ar dori să ia parte la acest lucru. Partea activă a societății este împotriva dezvoltării unor astfel de evenimente, iar dacă Lukașenko ordonă să treacă granița și să înceapă lupta, efectul opus poate apărea atunci când armata ucraineană începe să atace”, a subliniat Mikhail Samus.

Expertul consideră că începutul ostilităților din partea Belarusului poate relua Rebeliunea în statul însuși și apoi Lukashenka va fi din nou amenințată de distrugerea regimului său.

Reamintim că pe 16 iunie, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a instruit să verifice disponibilitatea de apărare în patru regiuni în cazul unei invazii de pe teritoriul Belarusului.

Și pe 17 iunie, Lukașenko a amenințat că va lovi Kievul.

Citește și:  ocupanții construiesc un sistem de apărare aeriană în regiunea Herson ocupată și în regiunea Bryansk a Federației Ruse Ocupanții construiesc un sistem de apărare aeriană în regiunea Herson ocupată și în regiunea Bryansk a Federației Ruse  generalul a avertizat despre noi provocări din Belarus Generalul a avertizat despre noi provocări din Belarus expertul militar a spus ce va preceda atacul Belarusului asupra Ucrainei Expertul militar a spus ce va preceda atacul Belarusului asupra Ucrainei Johnson a menționat oboseala din Ucraina și a promis sprijin suplimentar pentru Marea Britanie Johnson a menționat “oboseala din Ucraina” și a promis sprijin suplimentar pentru Marea Britanie  Secretarul NSDC a spus când vor începe livrările de arme din SUA către Ucraina sub lend-lease secretar NSDC mi-a spus când va începe furnizarea de arme din Statele Unite către Ucraina sub lend-lease

Anterior, Samus a povestit cât de periculoasă este gruparea militară adunată de Belarus la granița cu Ucraina. Potrivit acestuia, gruparea Armatei bieloruse se întinde de la regiunea Kiev până la granița de vest a Ucrainei, dar nici măcar nu are un prim eșalon cu drepturi depline, să nu mai vorbim de al doilea. Expertul este încrezător că apărătorii ucraineni care se află în acea regiune vor face față numărului de militari din Belarus.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.