Rusia blochează toate opțiunile de evacuare militară din Azovstal/screenshot Rusia blochează toate opțiunile de evacuare militară din Azovstal/screenshot

Luptătorul” Azov ” Ilya Samoylenko nu confirmă informațiile difuzate anterior despre presupuse sute de civili pe teritoriul uzinei Azovstal blocate de rușii din Mariupol.

a spus asta la Sky News.

“Informații despre 100 de civili pe Azovstal nu este confirmată informații. Acum, din câte știu, toți civilii au fost evacuați”, a spus Samoylenko.

În același timp, el a spus că armata ucraineană suferă pierderi grele – sunt mulți răniți la uzină.

“Numărul soldaților morți și răniți este foarte mare. Și acești oameni merită o îngrijire adecvată… Nimeni nu se aștepta să rezistăm rușilor atât de mult timp, dar încă luptăm”, a spus Samoylenko.

el a adăugat că luptătorii “au resurse foarte limitate și cred că “fiecare zi poate fi ultima noastră.”

APU înconjurat de”Azovstal”

După cum a scris UNIAN, autoritățile ucrainene lucrează la punerea în aplicare a procedurii de extracție cu privire la luptătorii AFU care se află pe teritoriul Azovstal blocat de ruși.cu toate acestea, potrivit lui Zelensky, Rusia blochează toate opțiunile pentru evacuarea armatei.

În mod separat, rudele armatei au creat o petiție cu un apel către organizațiile internaționale pentru a facilita mișcarea luptătorilor. Începând cu 10 mai, a strâns deja peste un milion de semnături.

Cu o zi înainte, civilii au fost evacuați de pe teritoriul întreprinderii, dar sute de soldați răniți sunt înconjurați fără o supraveghere medicală adecvată.ocupanții au efectuat bombardamente regulate și au aruncat bombe grele pe Azovstal timp de câteva luni pentru a distruge rezistența ucraineană.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *