m2 Browning /US Army Machine Gunm2 Browning/US Army Machine Gun

Este destul de dificil să găsești arme în lume care au rămas în serviciu de aproape 90 de ani fără să se actualizeze efectiv. Dar există și este o mitralieră Americană Browning M2, fabricată din 1933, fabricată într-o cantitate de peste 3 milioane de exemplare și este în serviciu cu peste 110 țări ale lumii și, mai recent, în Ucraina. Și cel mai important, nu se va retrage.

mitraliera-legenda m2 Browning

Istoria acestei arme a început la sfârșitul Primului Război Mondial, când unul dintre cei mai renumiți armatori, John Browning, bazat pe propriile sale dezvoltări, a creat o mitralieră de calibru mare în calibru de 12,7 mm.

Aducerea efectivă a armei la producția de masă și, cel mai important, transformarea ei într-o mitralieră universală care poate fi instalată pe orice echipament, pornind de la tancuri, terminând cu avioane, a fost finalizată abia în 1933. Adică, după moartea designerului.

Versatilitatea mitralierei a făcut-o cea mai populară armă din clasa sa. În cel de-al doilea război mondial, au fost înarmați cu luptători P-51 Mustang și B-17 “cetăți zburătoare”, montate pe tancurile M4 Sherman, iar infanteriștii au fost folosiți din mașini-unelte și ca arme antiaeriene.

 m2 Browning/US Army Machine GunM2 Browning mitralieră/armata SUA

Timpurile au trecut, M4 Sherman a fost înlocuit cu M60 Patton, iar apoi cu M1 Abrams, B-17 a fost înlocuit cu B-52, iar veteranii din Vietnam, elicopterele UH-1 Iroquois, au fost înlocuite cu UH-60 Blackhawk. Dar m2 Browning continuă să rămână în funcțiune.

Și pentru toate timpurile, singura modernizare a mitralierei din SUA a avut loc în 2010. În versiunea M2A1, cilindrul mitralierei a fost ușor modernizat pentru a accelera înlocuirea acestuia, a fost adăugată o siguranță și a fost instalat un stingător de flacără. Aceasta completează toate modificările aduse acestei arme din 1933.

Din punct de vedere structural, m2 Browning rămâne o mitralieră de calibru mare, cu automatizare bazată pe reculul cilindrului cu o cursă scurtă și ambreiajul șurubului folosind o pană de blocare mobilă în plan vertical.

caracteristici ale m2 Browning

Caracteristica principală a mitralierei este extrem de reușită în muniția sa energetică .50BMG (12,7 x 99 mm), care a fost creat pentru această armă și a rămas o muniție de mitralieră pentru o lungă perioadă de timp, până când lunetiștii au fost interesați. Și astfel de puști de lunetist celebre ca Barrett sunt construite doar pentru calibru .50 mg.

Pentru înțelegere, în 1967, în Vietnam, lunetistul Marin Carlos Arecocoș de la propriul său modernizat m2 Browning cu o vedere optică a tras o lovitură de succes la 2.250 de metri. Acest record a durat 35 de ani și a fost doborât doar în Afganistan.

 m2 Browning /US Army Machine Gunm2 Browning/US Army Machine Gun

Trebuie adăugat că M2 are opțiunea unui singur foc, iar înainte de apariția versiunii M2A1, luptătorii au folosit o carcasă de cartuș uzată ca siguranță, care a fost alunecată sub declanșator. În versiunea de infanterie, mitraliera are o rată moderată de foc de 450-600 de runde pe minut, iar intervalul efectiv de tragere este de 1800 de metri, iar maximul este de 7400 de metri.

De asemenea, în calibru .50bmg există multe muniții care acoperă toate nevoile, variind de la exploziv incendiar convențional și armor-piercing la armor-piercing.

Caracteristicile m2 Browning

ajuta proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.