CAESAR ACS/Nexter fotografie de grup CAESAR ACS/Nexter fotografie de grup

Președintele francez Emmanuel Macron a promis să furnizeze în plus Ucraina cu artilerie autopropulsate Cezar.

După cum relatează corespondentul UNIAN, președintele francez Emmanuel Macron a spus acest lucru la un briefing comun cu participarea președintelui ucrainean Vladimir Zelensky, a premierului Italian Mario Draghi, a președintelui român Klaus Iohannis și a cancelarului German Olaf Scholz.

Macron a remarcat eroismul poporului ucrainean în fața agresiunii ruse, care este admirată, respectată și susținută de Europa. Potrivit lui, soarta securității europene este decisă pe teritoriul ucrainean.

Macron a menționat că Franța va consolida sprijinul militar pentru Ucraina și a reamintit transferul armelor autopropulsate Caesar, care vor permite soldaților ucraineni să se apere mai eficient de armata rusă.

Citește și:  Rusia a început să-și mute familiile militare pe teritoriile ocupate din Ucraina Rusia a început relocarea familiilor armatei sale în teritoriile ocupate din Ucraina  armata ucraineană a finalizat un curs de instruire privind utilizarea HIMARILOR americani Armata ucraineană a finalizat un curs de instruire privind utilizarea HIMARS americane ocupanții au tras în regiunea Sumy de la artileria rachetă, animalele au fost rănite (foto) ocupanții au tras în regiunea Sumy de la artileria rachetă, animalele au fost rănite (foto)

“În săptămânile următoare, suntem gata să luăm o decizie cu privire la furnizarea de sisteme suplimentare Caesar”, a subliniat el.

Președintele francez a promis să transfere șase astfel de sisteme în Ucraina, scrie Le Figaro.

După cum a raportat UNIAN, în primăvară, Franța a predat Ucrainei artilerie autopropulsată de 155 mm de tip Caesar și sisteme de rachete antitanc din Milano.

La 30 mai, ministrul francez al Europei și Afacerilor Externe, Catherine Colonna, a anunțat că țara sa va transfera un alt lot de Cezar în Ucraina.

Caesar este o instalație de artilerie autopropulsată a unei noi generații, ceea ce face posibilă lovirea inamicului la o distanță de 20 km sau mai mult de linia frontală cu o precizie ridicată.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.