majoritatea Belarusilor sunt împotriva ofensivei Forțelor Armate ale țării în Ucraina/foto LB.ua

majoritatea Belarușilor sunt împotriva participării Forțelor Armate ale țării în războiul ruso-ucrainean.

Sergey Pelesa, jurnalist al canalului TV Belsat, a spus acest lucru în aerul maratonului Informațional.

“La sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie a acestui an, studii independente au fost efectuate de London Chatham House, centrul din Belarus, la acest centru și s-a întâmplat ca acestea să fie publicate pe 24 februarie. A fost în ziua începerii războiului nedeclarat. În legătură cu aceste studii, care pot fi de încredere, 56% dintre Belaruși au spus că Belarusul ar trebui să ia o poziție neutră în acest război. Și doar 13% dintre belaruși ar susține participarea forțelor Belaruse la războiul lui Putin”, a spus Pelesa.

În același timp, el și-a exprimat opinia că acum, când avantajul în operațiunile de luptă este de partea forțelor armate ale Ucrainei, Belarusii care susțin participarea țării la război au devenit și mai puțin.

“A fost cu câteva zile înainte de război. Acum că a devenit clar că Ucraina i-a dat mult lui Putin în dinți, cred că sunt mai puțini oameni dispuși să participe la această aventură. Cred chiar că Lukashenka este împotriva participării la acest război. Mai mult, acum vede cum s-a dovedit totul pentru Putin. Cred că a fost o surpriză pentru el”, a adăugat Pelesa.

După cum a raportat UNIAN, în dimineața zilei de 20 martie, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat o amenințare ridicată a unei ofensive din partea Republicii Belarus în direcția Volyn.mai târziu în acea zi, Ministerul Apărării a declarat că există semne de pregătire a Forțelor Armate ale Republicii Belarus pentru o invazie directă a teritoriului Ucrainei. În același timp, MOU a asigurat că forțele de apărare ale statului nostru sunt gata să lupte înapoi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.