unii localnici au început să fie suspectați de colaborare/REUTERS unii localnici au început să fie suspectați de colaborare/REUTERS

În timpul ocupației așezărilor din apropierea Kievului, trupele rusești au marcat mai întâi case cu rezidenți cu banderole albe, iar apoi, ucigând băieți și bărbați, au violat femei și fete.

Martorii atrocităților ocupanților au împărtășit acest lucru într-un interviu acordat The Times.

Una dintre victime, ucraineana victoria, în vârstă de 42 de ani, a povestit cum trei soldați ruși beți, mai tineri decât fiii ei, au târât-o în stradă și au început să o molesteze.

Militarii s-au pregătit pentru crime: mai devreme, ocupanții au venit la Victoria pentru a confisca telefoanele familiei și i-au cerut să lege o cârpă albă pe gardul din fața casei.

Victoria și o altă femeie au fost ulterior violate.

Cel mai tânăr dintre violatori, Danya, în vârstă de 19 ani, răspunzând la întrebarea dacă are o iubită, a spus că o sărută doar pe obraz, dar va “termina” cu ucraineanul.

În acea zi, își amintește Victoria, acest grup de ocupanți s-a plimbat prin alte case, marcate și cu o banderolă albă, în căutarea fetelor. În timpul “sortiei”, mai mulți bărbați care au rezistat au fost uciși.

Când rușii și-au dat seama că nu au luat telefonul de la un rezident, ocupanții au început să intre în conflict între ei, drept urmare, unul dintre militari a împușcat accidental piciorul comandantului său.

Două femei, inclusiv Victoria, au fost târâte în “sediul central” – cea mai la modă casă din sat – și au început să violeze pe rând.

Victoria a reușit să scape: de îndată ce violatorul a fost distras, a fugit acasă la soțul ei.

Apoi cuplul s-a ascuns în casa unui vecin pensionar. În timpul bombardamentului, Victoria și soțul ei au scăpat alergând între casele altor rezidenți.

The Times scrie că, după ce trupele ruse înfrânte au fugit din sat, unii localnici au început să fie suspectați de colaborare.

O altă victimă ucraineană, al cărei soț a fost ucis, a fugit cu fiul ei în Germania. “Este isterică, reluând constant evenimente și spunând că viața ei este distrusă și că a fost necesar să o omoare în schimb”, a spus mama ei Valentina.

Ombudsmanul Lyudmila Denisova, într-un comentariu la The Times, a spus că ar putea exista mult mai multe astfel de crime în teritoriile ocupate de ruși, deoarece multe victime se tem să o declare.

De exemplu, Denisova citează cazul unui băiat de 11 ani. Copilul a fost violat timp de 10 ore în fața mamei sale, legat de un scaun. Nu a vorbit o lună.

Multe violuri au fost violuri în bandă și există cazuri în care fetele cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani au rămas însărcinate. Printre ei se număra o fată de 14 ani care a fost violată de trei ruși în fața mamei sale, care a fost sfătuită de un medic să nu facă avort, argumentând că acest lucru ar putea afecta capacitatea ei de a avea copii mai târziu.

“Acesta este genocid. Au folosit violul ca armă — în mare parte erau tineri soldați cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, au făcut-o public în fața altor membri ai familiei și au strigat: “vrem să facem asta fiecărei cățea naziste din Ucraina”, a spus Denisova.

Printre victimele violatorilor se numără un profesor de limbă ucraineană în vârstă de 32 de ani din Herson ocupat. A fost ținută ca sclavă sexuală.

Într-o noapte, soldații au venit la ea acasă și au condus-o pe mama, mătușa și vărul ei într-o altă cameră, sub amenințarea armei, în timp ce ea stătea cu căpitanul lor.

“Îmi place de tine, așa că îți dau de ales. Dacă nu vrei să mergi la închisoare cu toată familia, poți rămâne cu mine”, a sugerat rusul.

Dar, după refuzul ei, a fost violată, în timp ce rudele ei se aflau în camera alăturată.

după 10 zile de închisoare, femeia a reușit să scape în portbagajul mașinii unui prieten. De atunci, nu a putut să-și contacteze familia. Ea este convinsă că au fost uciși din răzbunare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *