Screenshot

Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace a confirmat transferul sistemelor portabile de rachete antiaeriene de mare viteză STARStreak către Forțele Armate ale Ucrainei.

Acest lucru este raportat de BBC.

“Noi le furnizăm. Vor merge la Teatrul de operații”, a spus Wallace.

Anterior, el anunțase deja transferul acestor arme și clarificase că “acest lucru rămâne în definiția armelor defensive, dar permite forțelor ucrainene să-și protejeze mai bine cerul.”

Wallace nu a specificat numărul de STARStreak transmis.

Potrivit lui Wallace, Marea Britanie a furnizat deja 3.615 arme antitanc Ucrainei și va furniza în curând un lot mic de rachete antitanc Javelin.

Starstreak este un sistem de Rachete Antiaeriene portabil britanic conceput pentru a învinge elicopterele cu zbor redus și avioanele inamice.

Starstreak este considerată cea mai rapidă rachetă sol-aer cu rază scurtă de acțiune din lume. Starstreak MANPADS poate atinge ținte aeriene la o altitudine de până la 5 km.

După cum a scris UNIAN, în această seară președintele Joe Biden a anunțat că Statele Unite vor transfera în curând asistență de apărare în valoare de 1 miliard de dolari Ucrainei, care include 800 de sisteme de apărare aeriană și 9 mii de complexe antitanc, drone, 7 mii de arme de calibru mic și 20 de milioane de muniții pentru acestea. 

se raportează că UAV-urile americane kamikaze Switchblade 300 și Switchblade 600 vor fi livrate în Ucraina. Acestea sunt concepute pentru a învinge atât echipamentul, cât și infanteria.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.