escrocii câștigă pe război/foto Gur escrocii câștigă pe război/foto gur

Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei Denis Monastyrsky a subliniat principalele scheme de fraudă cu ajutor umanitar.

el a povestit despre ele în timpul unui Teleton Informațional.

“Dacă vorbim despre cazuri tipice, atunci aceasta este, desigur, fraudă și abuz asupra mașinilor. De exemplu: Forțele Armate ale Ucrainei sau Garda Națională au nevoie de vehicule de teren. Fondurile sunt colectate de la cetățenii ucraineni pentru a le achiziționa în străinătate, iar apoi nu sunt transferate de fapt acolo unde au fost destinate, ci sunt vândute deja în Ucraina la prețul pieței. Persoana care a organizat această schemă, câștigă aceste fonduri pentru sine. Sau, fondurile sunt colectate și în diasporele noastre din străinătate. Cumpărăm ceea ce avem nevoie și din nou aceste lucruri dispar aici în Ucraina”, a spus el.

Ministrul a menționat că a doua opțiune cea mai comună este atunci când ajutorul umanitar este achiziționat sub formă de bunuri. Poate fi atât alimente, cât și anumite mijloace de protecție – veste antiglonț, Truse de prim ajutor, care sunt achiziționate și în unități specifice, dar nu intră în ele.

“Cel mai cinic lucru pe care mi-l amintesc și cel mai dureros pentru cetățeni este atunci când cineva promite să scoată oamenii din teritoriile ocupate atunci când sunt cu adevărat periculoși, sunt concediați. Atunci când nu există posibilitatea evacuării libere, rudele se întorc deja, căutând momente pentru a scoate, de exemplu, părinții. Am înregistrat astfel de cazuriîn Mariupol, când rudele au solicitat prin rețelele de socializare o cerere de a – și ajuta părinții, a existat un fraudator condiționat care s-a oferit să o facă eroic, a colectat fonduri-de la 10 mii de grivne la mii de dolari și a dispărut după aceea. Știm cazuri când, din păcate, rudele nu au putut pleca și au murit”, a spus Monastyrsky

În plus, el a numit principalele regiuni în care cazurile de fraudă apar cel mai mult.

Citește și:  noua dată sacră: Ministerul de Interne a spus dacă să se teamă de noile amenințări din partea Federației Ruse pe 22 iunie O nouă dată sacră: Ministerul de Interne a spus dacă să se teamă de noi amenințări din partea Federației Ruse pe 22 iunie Afganistanul se odihnește: Girkin a recunoscut pierderile grele ale armatei ruse în Ucraina “Afganistanul se odihnește”: Girkin a recunoscut pierderile grele ale armatei ruse în Ucraina ucrainenii au fost avertizați cu privire la amenințarea din Marea Neagră ucrainenii au fost avertizați cu privire la amenințarea din Marea Neagră

“Vorbind în termeni de regiuni, avem doi dintre cei mai mari lideri în fraudă: Kiev și regiunea Lviv. Există cele mai multe dintre aceste cazuri găsite acolo. Apoi, regiunea Kharkiv și Regiunea Kirovohrad le urmăresc deja”, a spus ministrul.

247 de proceduri penale au fost deja deschise pentru furtul ajutorului umanitar, a menționat Monastyrsky.

după cum a raportat UNIAN, un nou tip de fraudă de vânzare a combustibilului a apărut pe Internet, unde escrocii oferă clienților să cumpere carduri de combustibil și cupoane electronice de combustibil.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.