Rusia intenționează să profite de Odessa-mass-media/foto ua.depositphotos.com Rusia intenționează să profite de Odessa – mass-media/foto ua.depositphotos.com

Rusia este probabil să lanseze o altă ofensivă majoră în Ucraina la începutul anului 2023 și va încerca să avanseze la Odessa pentru a captura Coasta de sud-vest și a tăia țara noastră din Marea Neagră.

Acest lucru este raportat de revista americană Foreign Policy cu referire la oficialii occidentali.

După cum sa menționat, confiscarea portului Odessa ar permite ocupanților să facă o lovitură zdrobitoare eforturilor militare ale Ucrainei. În plus, analiștii amintesc de rezervele vitale de alimente globale care sunt conținute în regiune.

“Trebuie să facem tot posibilul pentru a le oferi [Ucrainei] nu numai echipamente, ci și oameni – oameni proaspeți, oameni bine pregătiți pentru a încerca să supraviețuiască”, a spus unul dintre oficiali.

Oficialii occidentali de rang înalt se îndoiesc că agresorul va putea să-și atingă scopul și să captureze Odessa.

“Având în vedere timpul pe care Ucraina l-a câștigat pentru a consolida această zonă sudică, în timp ce luptele continuă spre est și nord, va fi dificil pentru ruși să intre și să ia Odessa, în special cu sistemele de apărare occidentale care pot menține flota rusă într-un impas”, a declarat Jim Townsend, fost angajat al Ministerului Apărării. SUA, iar acum expert în probleme de securitate europeană la Centrul pentru o nouă securitate Americană.

Trebuie remarcat faptul că a doua zi, ministrul rus de Externe Lavrov a declarat că obiectivele “geografice” ale invaziei ruse din Ucraina s-au schimbat. Potrivit lui Lavrov, acum este nu numai grupurile teroriste “DNR” și “LNR”create de Rusia în regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina, dar, de asemenea,” o serie de alte teritorii.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.