acum Kherson este ocupat de trupele rusești/fotografie ua.depositphotos.com acum Kherson este ocupat de trupele rusești/foto ua.depositphotos.com

Pentru militarii ucraineni care luptă pentru recucerirea terenurilor din sudul Ucrainei, eliberarea Kherson pare dureros de aproape.

Acest lucru este discutat în Materialul Reuters.

“Putem fi în Herson în 15 minute!”,- Serghei, un ofițer al armatei ucrainene, a declarat reporterilor în tranșee de-a lungul autostrăzii pustii dintre Nikolaev și Herson. 

“Sudul este gata, așteptăm echipamentul… așteptăm echipa”, a adăugat el, refuzând să-și dea numele de familie, deoarece nu a fost autorizat să vorbească cu jurnaliștii.

Analiștii militari subliniază că o încercare serioasă de a captura ultimii 30 de kilometri care separă pozițiile AFU de Kherson va fi dificilă fără injecții uriașe de arme și personal.

“Acest lucru este puțin probabil să se întâmple în viitorul apropiat. Este posibil să luați un oraș ca Kherson, un mare oraș regional, doar prin rearmare”, explică expertul militar Oleg Jdanov.

El a adăugat că armele occidentale care sosesc în prezent în Ucraina sunt ” o picătură în ocean.”

Jurnaliștii remarcă faptul că succesele recente ale Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția sudică provoacă optimism atât în regiunile Mykolaiv, cât și în Kherson. Nativul din Herson a spus că s-a întors din refugiul ei din vestul Ucrainei, mai aproape de prima linie, pentru a aștepta acolo eliberarea orașului natal sau a tovarășilor săi.

Șeful administrației militare regionale Mykolaiv, Vitaly Kim, a declarat anterior reporterilor că o contraofensivă majoră a trupelor ucrainene a fost”doar o chestiune de timp.”

“O contraofensivă de succes care va readuce întreaga provincie producătoare de cereale din Marea Neagră este vitală pentru Ucraina dacă dorește să-și confirme afirmația că discuțiile de pace sunt posibile numai după ce trupele ruse părăsesc zonele ocupate”, scrie Reuters.

În ciuda progreselor, notează jurnaliștii, linia frontală se desfășoară la jumătatea drumului de-a lungul autostrăzii de 60 de kilometri dintre Mykolaiv și Kherson. Astăzi, Ucraina este încă numeric inferioară inamicului, în ciuda obuzierelor M777 primite din Statele Unite.

“Știu că o avem. Am văzut cum funcționează. Dar nu prea funcționează încă”, a spus un inginer care deservește o piesă de artilerie proiectată de sovietici despre noul echipament Occidental.

Oficialii locali nu spun când vor fi promise sistemele americane de rachete cu rază mare de acțiune.

Atât Kim, cât și primarul Nikolaev, Alexander Senkevich, au confirmat că numărul trupelor ar putea deveni o problemă serioasă pentru orice contraofensivă majoră. Potrivit estimărilor primarului Senkevich, Ucraina ar putea avea nevoie de un avantaj de trei la unu pentru a efectua un atac reușit într-o zonă deschisă și până la cinci la unu pentru a ataca pozițiile fortificate rusești.

Anterior a fost raportat că armata ucraineană contraatacă cu succes ocupanții din Regiunea Herson. Forțele de apărare ucrainene au deschis un front de 80 de kilometri la nord și nord-est de Herson.  Deci, în regiunea Herson, apărătorii ucraineni desfășoară o ofensivă în trei direcții. A doua zi, satul Tavrichesky a fost eliberat de invadatorii ruși.

pe 14 iunie, a fost lansat un videoclip care a fost înregistrat de un apărător ucrainean la 10 km de Herson.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.