Ucraina a pierdut cel puțin trei elicoptere/captură de ecran Ucraina a pierdut cel puțin trei elicoptere/captură de ecran

În timpul pauzei aeriene către Uzina Azovstal din Mariupol, Forțele Armate au pierdut cel puțin trei elicoptere cu care au încercat să livreze medicamente și muniție.

Acest lucru este menționat în materialul publicației “Adevărul ucrainean” cu referire la surse informate.

Întrucât la acea vreme Mariupol era înconjurat de ocupanți ruși, exista doar opțiunea de a livra medicamente și tot ce era necesar din aer. Elicopterele armatei Mi-8 au fost folosite pentru zboruri. 

Potrivit UP, au existat 7 misiuni de elicopter la Azovstal în total. Elicopterele au fost ridicate în aer noaptea, au zburat la altitudini mici și de-a lungul rutelor pentru a ocoli apărarea aeriană.

Jurnaliștii au aflat că în timpul unor astfel de misiuni Ucraina a pierdut trei elicoptere: la al cincilea zbor, elicopterul a fost doborât când grupul se întorcea de la Mariupol.

“La a șaptea abordare, precum și la întoarcere, un elicopter a luat foc și a căzut pe teritoriul ocupat. Apoi, un alt elicopter, un elicopter de salvare, a fost ridicat din Nipru pentru a scoate supraviețuitorii. Dar el a fost deja ambuscadat, iar acest elicopter a fost doborât de la MANPADS. Deci, amândoi stau acolo acum, ca în filme – unul lângă celălalt”, spune articolul.

Anterior, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a povestit pentru prima dată cum piloții ucraineni au încercat să zboare la Azovstal pentru a ajuta armata. Acest lucru s-a întâmplat în absența coridoarelor aeriene, cu puternica apărare aeriană a ocupanților. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.