Rusia nu va atinge obiectivele strategice în Ucraina/foto UNIAN

Ministerul Apărării al Ucrainei este convins că trupele invadatoare rusești nu vor putea atinge obiective strategice în războiul împotriva Ucrainei.

După cum raportează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost declarat de președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, Alexander Motuzyanik, la un briefing de la Kiev.

În special, el a fost întrebat dacă Forțele Armate ale Ucrainei vor putea să dețină linia de apărare în estul țării până pe 9 mai.

“Sunt absolut convins de acest lucru și cred sincer în el, așa că vreau să subliniez încă o dată: o formațiune armată puternică a armatei ucrainene a fost creată în estul Ucrainei”, a spus Motuzyanik.

“Luptătorii noștri au luptat acolo timp de 8 ani. Și astăzi, fiind sub bombardamente inamice constante, ei dețin de fapt linia de apărare non-stop, resping cu succes atacurile inamice, ard tancuri rusești, distrug forța de muncă, echipamentele, doboară vehicule aeriene fără pilot și toate acestea”, a adăugat vorbitorul.

El crede că astăzi acțiunile militarilor ucraineni din estul Ucrainei sunt un exemplu de curaj și eroism excepțional.

“Și nu am nicio îndoială că Federația Rusă nu își va putea atinge obiectivele strategice. Și acest lucru se aplică nu numai regiunilor Donetsk și Luhansk sau sudul Ucrainei, ci, în general, în ceea ce privește Ucraina. Vom lupta pentru că inamicul înțelege doar puterea. Nicio altă acțiune nu afectează Federația Rusă. Ea înțelege doar puterea. Avem această putere”, a subliniat Motuzyanik.

În același timp, vorbitorul a menționat că armata ucraineană ar trebui consolidată cu modele moderne occidentale de arme și echipamente militare. “Acest proces este în desfășurare și ne va da și mai multă putere pentru a respinge agresorul din țara noastră”, a spus el.

reamintim că Zelensky a exprimat două cerințe pentru Rusia. Deci, președintele a spus că Rusia ar trebui să se întoarcă la frontiere până la 24 februarie și să returneze Crimeea ocupată ilegal în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *