REUTERS foto

Consilierul ministrului Apărării Markian Lubkivsky nu crede că China va risca să ofere asistență Forțelor Armate ruse la cererea lui Putin.

Lubkivsky a spus acest lucru în aer de Național Teleton.

El a atras atenția asupra faptului că China nu se grăbește să răspundă la cererea rușilor. În caz contrar, Beijingul, crede Lubkivsky, a auzit un semnal din partea Statelor Unite despre consecințele în cazul sprijinului pentru agresiunea împotriva Ucrainei.

“Pauza a fost prelungită, după cum vedem, de RPC. Eu personal nu cred că China va merge la o confruntare cu întreaga lume. Statele Unite ale Americii, reprezentate de consilierul pentru Securitate Națională Sullivan, au avertizat destul de dur cu privire la posibilele consecințe ale asistenței. China a auzit acest semnal. Și această țară nu va risca să ia partea Federației Ruse sau să o ajute în vreun fel”, a spus consilierul Reznikov.

Rusia a apelat la China pentru ajutor în războiul împotriva Ucrainei

După cum a aflat Financial Times, China a “semnalat” deja Moscova despre acordarea de asistență financiară și militară Rusiei la cererea lui Putin în legătură cu războiul împotriva Ucrainei și sancțiunile impuse.

Nu se știe dacă China va sprijini agresiunea Rusiei în viitor și dacă a început deja să trimită asistența solicitată de Kremlin.

Cererea Federației Ruse către China a devenit cunoscută pe 13 martie. Cu toate acestea, Moscova și Beijingul au negat acest lucru.

sancțiuni zdrobitoare împotriva Rusiei au fost impuse după începutul războiului deschis al Federației Ruse împotriva Ucrainei pe 24 februarie.

Restricții legate de circulația valutară în țară, obligații de datorie, sancțiuni împotriva băncilor rusești etc. separat, o serie de giganți tehnologici și-au anunțat retragerea de pe piața rusă.

analistii prezic economia rusă va implicit în luna aprilie a acestui an.

serviciile de informații occidentale indică, de asemenea, că Putin rămâne fără resurse pentru a purta război în forță de muncă și echipamente, deoarece Moscova a contat anterior pe un “blitzkrieg” al Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.