principala țintă militară a Kremlinului în Ucraina este Kievul, crede Ministerul britanic al Apărării/foto REUTERS

Ministerul britanic al Apărării consideră că capturarea Kievului rămâne în continuare principala prioritate în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Acest lucru este raportat de Ministerul britanic al Apărării pe Twitter cu referire la datele de informații.

În special, se remarcă faptul că luptele grele continuă la nord de Kiev.

“Avansul trupelor ruse către capitala Ucrainei din nord-est a stagnat. Forțele care înaintau din direcția Gostomel spre nord-vest au fost respinse de rezistența ucraineană. Partea principală a forțelor ruse rămâne la o distanță de peste 25 km de centrul orașului”, se arată în raport.

“În ciuda lipsei de progres în ceea ce privește inamicul, Kievul rămâne principala țintă militară a Rusiei și este probabil să facă din încercările de încercuire a orașului o prioritate în următoarele săptămâni”, a adăugat Departamentul Britanic.

Anterior, Ministerul Apărării al Marii Britanii, referindu-se la datele de informații, a raportat că trupele rusești încă încearcă să ocolească Nikolaev, încercând să se deplaseze spre vest.

Reamintim că pe 24 Februarie, în jurul orei 5:00, Rusia a invadat teritoriul Ucrainei. Președintele rus Vladimir Putin a numit războiul cu un stat suveran o ” operațiune militară “menită să” demilitarizeze “și” denazifice ” țara.ocupanții cu îndrăzneală și brutalitate fără precedent bombardează zonele rezidențiale ale orașelor și așezărilor ucrainene folosind artilerie, lansatoare de rachete multiple și rachete balistice.acțiunile Moscovei au fost condamnate de aproape întreaga lume.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.