Ministerul de Interne a explicat cum poate Putin să folosească Transnistria/foto ua.depositphotos.com Ministerul de Interne a explicat cum poate Putin să folosească Transnistria/foto ua.depositphotos.com

Federația Rusă poate folosi Transnistria nerecunoscută pentru a lovi Ucraina sau pentru a destabiliza situația. Serviciile speciale rusești lucrează activ pe acest teritoriu.

Acest lucru a fost spus de către Primul Ministru adjunct de Interne Yevgeny Enin într-un interviu cu RBC-Ucraina.

“Desigur, o astfel de instruire nu trece de serviciile noastre de informații și, de asemenea, reacționăm în consecință pentru a descuraja și contracara apariția oricăror posibile provocări sau greve”, a spus Enin.

Citește și:  vânătoarea a început pentru colaboratori: au apărut noi detalii despre explozia din Centrul Melitopolului “Vânătoarea a început pentru colaboratori”: au apărut noi detalii despre explozia din Centrul Melitopol locuitorii din două raioane din Nikolaev sunt rugați să plece temporar din cauza bujorilor ruși Locuitorii din două raioane ale Nikolaev sunt rugați să plece temporar din cauza rusă “bujori”

potrivit lui, este imposibil să nu supraestimeze anumite riscuri și amenințări pentru Ucraina.

“Am avut ocazia să observ potențialul militar al Transnistriei nerecunoscute acum 12-15 ani, când lucram la Ambasada Ucrainei în Moldova, și chiar și atunci nu era la un nivel suficient de adecvat. Ar fi o greșeală să presupunem că acum a trecut prin procesele de recuperare sau îmbunătățire calitativă”, a spus viceministrul de Interne.

el a subliniat, de asemenea, că serviciile speciale ale Federației Ruse folosesc Transnistria pentru o muncă subversivă împotriva Ucrainei “și nu este necesar să închidem ochii”.

Citește și:  invadatorii au lovit Slavyansk cu rachete: trei morți și șase răniți (Foto, video) Ocupanții au lovit Slavyansk cu rachete: trei morți și șase răniți(Foto, video)  bombardarea intensivă a lui Nikolaev continuă: rușii au intrat într-o casă cu doi copii Bombardarea intensivă a lui Nikolaev continuă: rușii au intrat într-o casă cu doi copii

După cum a relatat anterior UNIAN, pe 25 și 26 aprilie, au avut loc explozii în clădirea “Ministerului Securității de Stat al PMR” din Tiraspol, într-o unitate militară, iar turnul Centrului Radio Mayak a fost aruncat în aer.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a numit aceste evenimente o provocare organizată de serviciile speciale ale Rusiei. 

Potrivit secretarului NSDC, Alexey Danilov, Moldova ar putea deveni una dintre cele două țări pe care Rusia intenționează să le acapareze în viitor. Și Ministerul Apărării al Ucrainei sugerează că Rusia este capabilă să utilizeze Transnistria conform scenariului Belarus.

Președintele Vladimir Zelenski consideră posibil un atac din partea Transnistriei. Dar Ucraina nu se teme de un atac, deoarece doar 3 mii din 15 mii de soldați din regiune sunt capabili să lupte. Cu toate acestea, controlul la frontieră cu “PMR” a fost încă consolidat.

la 25 mai, ideea mobilizării a fost abandonată în Transnistria nerecunoscută din cauza plecărilor în masă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.