incendiu la CNE ca urmare a bombardării de către ocupanții ruși/foto: captură de ecran

Orice situații de urgență la centralele nucleare de la Cernobîl sau Zaporizhia ocupate de ruși pot duce la o catastrofă globală.

Acest lucru a fost declarat în emisiunea teletonului informațional de către Ministrul interimar al protecției mediului și Resurselor Naturale Ruslan Strelets.

“Orice situație periculoasă, orice situație non – standard care poate duce la un fel de explozie sau la orice incendiu la stația de la Cernobîl sau la stația Zaporozhye nu este doar o urgență, este un dezastru uriaș nu numai pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă-pentru Belarus, pentru Rusia și pentru țările europene. Aceasta ar putea fi o catastrofă uriașă la scară globală”, a spus el.

potrivit acestuia, problema conectării centralei nucleare de la Cernobîl la rețeaua electrică este rezolvată acum.

“Până în prezent, anumite măsuri continuă să asigure conectarea acestei instalații pentru a asigura siguranța acesteia. Începând din această seară, există suficient combustibil pentru ca generatoarele diesel să continue să funcționeze până când această instalație va fi conectată la rețeaua electrică a Ucrainei”, a spus Streleț.

Anterior, 11 angajați ai Corporației nucleare de stat ruse Rosatom au ajuns la centrala nucleară Zaporozhye. Un reprezentant al ocupanților, care s-a numit șeful “Administrației militar-civile”, a spus că acesta se presupune că este teritoriul Rusiei și va fi așa “pentru totdeauna”, iar centrala nucleară Zaporozhye aparține deja sistemului de management al corporației Rosatom.

confiscarea centralei nucleare de către ocupanții ruși: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, pe 4 martie, armata rusă a confiscat centrala nucleară Zaporozhye.

Pe 10 martie, Energoatom a raportat că personalul ucrainean lucra la toate cele șase unități de putere ale centralei nucleare, dar conducerea stației a trebuit să coordoneze toate problemele tehnice cu ocupanții. Angajații stației se află sub o presiune psihologică puternică din partea ocupanților.

Două unități de putere ale centralei nucleare Zaporozhye funcționează în rețea. Pe 7 martie, unitatea de putere N6 a fost pusă în reparații de urgență, deoarece a fost avariată în timpul bombardării de către ocupanți.

pe 10 martie, invadatorii ruși au minat Coasta rezervorului Kakhovsky care se învecinează cu centrala nucleară capturată.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.