A devenit cunoscut de ce Kadyrovtsy filmează videoclipuri în scenă în Ucraina/REUTERS

“Kadyrovites”, mai cunoscut sub numele de trupe TikTok, filmează videoclipuri despre” victorii ” în Ucraina de dragul publicității. Aceste videoclipuri se adresează a două audiențe.

Acest lucru a fost declarat într-un interviu cu RBC-Ucraina de Mufti al Direcției spirituale a musulmanilor din Ucraina “Umma”, a spus Ismagilov.

Potrivit acestuia, în lumea musulmană, unitățile Cecene ale lui Kadyrov sunt, de asemenea, călcate din cauza videoclipurilor puse în scenă. Această “reclamă” se adresează a două audiențe.

“Primul este publicul intern din Rusia, unde arată:”uite cum capturăm și luptăm cu ușurință aici, practic fără pierderi, suntem cu toții musulmani atât de curajoși.” Și acest lucru joacă rolul unui videoclip de mobilizare pentru musulmanii din Rusia. Și, pe de altă parte, toată această publicitate vizează lumea arabo-musulmană”, a spus Ismagilov.

Mufti a menționat că Rusia are într-adevăr o mare simpatie și sprijin în lumea arabo-musulmană. Prin urmare,” Kadyrovites ” lucrează și pentru acest public.

“Sunt chiar sigur că acest lucru este filmat pentru a arăta în țările arabe – în Iran, în Pakistan, în Siria. Pentru a arăta:”uite, musulmanii din Rusia sunt astfel de credincioși, atât de corecți, se luptă cu acești naționaliști și fasciști – ucraineni aici.” Toate acestea sunt prezentate în acest fel”, a adăugat Ismagilov.Muftiul a remarcat, de asemenea, că” Kadyroviții ” își scot religiozitatea de dragul conținutului.

Anterior, “Kadyrovites” s-au distins pe teritoriile ocupate ale Ucrainei prin filmarea videoclipurilor puse în scenă, precum și declarații puternice despre preluarea controlului asupra Mariupolului, care au fost imediat respinse. Kadyrov însuși a declarat că ar fi vizitat Kievul și Mariupol, care ulterior s-au dovedit a fi false.

în același timp, există deja dovezi ale comiterii de crime de război de către “Kadyrovites” în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *