NATO consideră că Belarus s-ar putea alătura în curând războiului pe scară largă pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost raportat de reprezentanții anonimi ai Alianței într-un comentariu la CNN. Potrivit unor surse, Belarus ia deja măsuri pentru a participa la o invazie pe scară largă.

Probabilitatea ca Belarus să se alăture conflictului este în creștere, a declarat reprezentantul militar al NATO, adăugând că Vladimir Putin ” are nevoie de sprijin.”

Potrivit reprezentantului militar, decizia finală privind participarea Belarusului la război nu a fost încă luată la Moscova. “Nu este ceea ce vrea Lukașenko. Întrebarea Este: vrea Putin o altă țară instabilă în regiune?”,- a spus oficialul.

Un oficial de informații NATO a menționat separat că, potrivit Alianței, guvernul belarus ” se pregătește să justifice ofensiva belarusă asupra Ucrainei.” Oficialul de informații nu a specificat modul în care Belarus ar putea interveni în război, dar a spus că este necesar ca Rusia să încerce să blocheze ajutorul militar NATO care venea în Ucraina de la granița sa de Vest.

o sursă din opoziția din Belarus a declarat că unitățile de luptă din Belarus sunt gata să intre în Ucraina în zilele următoare, cu mii de forțe gata să se desfășoare.

anterior a fost raportat că Ministerul de Interne nu exclude posibilitatea unei invazii din Belarus în Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.