ne apropiem de punctul în care Rusia va trebui să pună jos armele/foto OPne apropiem de punctul în care atunci când Rusia va trebui să pună jos armele/foto OP

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a subliniat că ne apropiem de punctul în care Rusia va trebui să-și lase armele și să treacă la diplomație.

El a spus acest lucru în mesajul său video de seară.

“Situația din Donbas rămâne extrem de dificilă în general. Armata rusă încearcă să identifice forțe superioare pentru a pune din ce în ce mai multă presiune asupra apărătorilor noștri. Acolo, în Donbas, puterea maximă de luptă a armatei ruse este acum asamblată. Severodonetsk, Lisichansk, Bakhmut, Avdiivka, Kurakhovo, Slavyansk și alte așezări rămân ținte cheie pentru ocupanți în această direcție”, a menționat Președintele.

Citește și:  Rusia va fi forțată să ia o pauză în războiul cu Ucraina: expertul a numit date posibile Rusia va fi forțată să ia o pauză în războiul cu Ucraina: expertul numit date posibile  Arestovich a prezis cât va dura războiul (video) Arestovich a prezis cât va dura războiul (video)

Zelensky a mulțumit apărătorilor și apărătorilor ucraineni care, în ciuda avantajului tehnic și, în unele locuri, cantitativ al ocupanților, dețin eroic apărarea.

“Astăzi, trupele ruse bombardat Kharkiv din nou. Teritoriul regiunii noastre Sumy a fost, de asemenea, bombardat peste granița Ucrainei și Rusiei. Lupta pentru regiunea Kherson continuă. Pas cu pas, ne eliberăm pământul și ne apropiem treptat de punctul în care Rusia va trebui să-și lase armele, să-și numere toți morții și să treacă la diplomație. Cu siguranță va trebui”, A subliniat el.

După cum a raportat UNIAN, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei în seara zilei de 30 mai, în timpul ofensivei trupelor ucrainene, ocupanții au suferit pierderi și s-au retras din așezarea Nikolaevka, Regiunea Kherson. Acest lucru a dus la panică printre militarii altor unități ale trupelor rusești.

Pierderile totale de luptă ale inamicului în perioada 24 februarie ‒ 30 mai s ‒ au ridicat la aproximativ 30 mii 350 de persoane, tancuri – 1 mii 349, vehicule blindate de luptă – 3 mii 282, sisteme de artilerie – 643, aeronave-207, elicoptere – 174, UAV-uri la nivel operațional-tactic-507.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.