La 15 martie, 20 de mii de oameni au putut părăsi Mariupol/REUTERS photo

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky speră că evacuarea din stafide va începe astăzi și totul este foarte dificil în Mariupol.

Zelensky a spus acest lucru în timpul unui mesaj video care a fost publicat pe rețeaua socială Facebook.

“Sper că salvarea mult așteptată a oamenilor din orașul Izyum, regiunea Kharkiv, va avea loc miercuri. Coridorul umanitar a fost convenit”, a spus președintele.

Șeful Statului a reamintit că în ultima zi, 28.000 893 ucraineni au fost salvați din zonele ostilităților din regiunile Sumy, Kharkiv și Donetsk. În special, 20 de mii dintre ei au reușit să părăsească Mariupol.

“Până în prezent, numai prin transport propriu. Există o situație foarte dificilă acolo. Ne luptăm pentru tine. Ne pare rău, totul este foarte complicat”, a spus Zelensky.

“Convoiul ucrainean cu încărcătură umanitară este încă blocat constant de soldații ruși pe drumul spre oraș. Dar nu vom renunța să încercăm să ne salvăm oamenii, să salvăm orașul. Și sunt recunoscător fiecăruia dintre apărătorii noștri. Pentru fiecare apărător al Mariupol, Kharkiv, Sumy, Chernihiv, Jitomir, Mykolaiv și alte orașe pe care acest rău vrea să le captureze”, a subliniat președintele.anterior, vicepremierul Irina Vereshchuk a declarat că propagandiștii ruși încearcă să creeze o minciună imorală cu privire la evacuarea din Mariupol.între timp, apărătorii ucraineni continuă să apere Mariupol, care este înconjurat de ocupanți ruși.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.